Direct contact
(030) 60 20 170

Platform banner

Event banner

Webinar banner

15.04.2014 12:05
Categorie: WoonWerk

CAO Wonen: toeslagen en feestdagen

De Paasdagen staan weer voor de deur. Dit betekent vaak meer drukte, extra koopzondagen en meer uren draaien. Hoe is extra werken rond de feestdagen in de CAO Wonen geregeld?


In de woonbranche is de CAO Wonen* van toepassing op alle medewerkers. Welke afspraken staan er in de CAO over werken rond de feestdagen?

Kan ik verplicht worden om te werken op een feestdag?
Nee, werken op zon- en feestdagen is in beginsel vrijwillig. Lukt het je werkgever niet om met ‘vrijwilligers’ de bezetting rond te krijgen, dan kan hij volgens de CAO een werknemer tot werk verplichten. Dat geldt niet voor werknemers met aantoonbare gewetensbezwaren.


Wat is de toeslag voor het werken op feestdagen?
Voor werk op zon- en feestdagen krijg je een compensatie van 100 procent. Je ontvangt voor werk op een feestdag 200%: 100% loon en 100% compensatie voor de feestdag. De compensatie is in tijd of geld.

Hoeveel krijg ik als ik al werkte op de feestdag?
Als je altijd op die dag werkt en nu ook werkt, hoort deze dag bij de normale (37-urige) werkweek. Je krijgt loon voor de gewerkte uren plus 100% feestdagcompensatie; het is immers een feestdag.

Hoeveel krijg ik als ik altijd vrij ben op een feestdag en nu werk op die dag?
Je hebt recht op loon voor de gewerkte uren én op feestdagcompensatie. De gewerkte uren op de feestdag worden vergoed in geld, of in vrije tijd.

Wat als ik altijd al werkt op de feestdag en vrij wil nemen?
Als je normaal op die dag werkt en vrij wil nemen (en dat mogelijk is in onderling overleg), dan krijg je een doorbetaalde vrije dag. Compensatie is niet aan de orde omdat er feitelijk niet gewerkt is. Als je nooit op de betreffende dag bent ingeroosterd en ook nu niet komt werken, heb je geen recht op loon en uiteraard ook geen compensatierechten.

Wat gebeurt er als een fulltimer een extra dag werkt door meer verwachte drukte?
Je komt dan boven de 37 uur uit. Wanneer de extra gewerkte uren niet binnen zes maanden in vrije tijd opgenomen kunnen worden, moeten deze uren uitbetaald worden tegen het overwerktarief. Deze toeslag bedraagt 33 1/3%

Geldt de overwerkcompensatie voor werken op feestdagen?
Werken op zon- en feestdagen geldt niet als overwerk. Het wordt in de roosters meegenomen en telt mee voor de gemiddelde werkweek. Als het niet in de roosters wordt meegenomen, kan het wel overwerk zijn.

*De CAO Wonen 2010 is niet verlengd. Op dit moment is er geen nieuwe CAO Wonen. Werkgevers en werknemers in de woonbranche kunnen de inhoud van de CAO Wonen 2010 als richtlijn gebruiken. De inhoud hiervan is niet bindend.

 

Voor woonondernemingen die geen lid zijn van INretail (vh CBW-MITEX) is de CAO niet meer van toepassing. Door de nawerking is hij nog wel van toepassing voor leden van INretail en voor bedrijven die er in hun arbeidscontracten naar verwijzen.

 

Voor vragen over de CAO Wonen kunt u bij de volgende instanties terecht: