Het fijne van een systeemplafond

by admin
0 comment

Het systeemplafond. Vele jaren is het weggezet als een saai en weinig inspirerend stuk kantoorinrichting, maar dat begint behoorlijk te veranderen. En dat is niet zo gek; een systeemplafond is namelijk een bijzonder handig en variërend plafond, dat inmiddels in allerlei varianten wordt gemaakt. De dagen dat systeemplafonds alleen maar te zien waren in saaie kantoorgebouwen, is echt wel voorbij. In plaats daarvan zie je ze tegenwoordig overal, zonder dat je doorhebt dat je echt naar een systeemplafond kijkt. En dat is niet zo gek, want de voordelen zijn legio.

Het is makkelijk te installeren

Heb je wel eens een plafond geplaatst in een woning? Veel werk he? Een plafond van gipsplaten bijvoorbeeld, is een behoorlijke klus. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een goed systeem met balken hebt, waar de gipsplaten aan bevestigd kunnen worden. Daarna schroef je alle gipsplaten vast, waarna je deze schroefgaten met de hand stuk voor stuk moet afdichten. Als dat eenmaal gedaan is, moeten al deze gaten geschuurd worden, zodat ze helemaal egaal zijn. En dan moet het plafond nog geverfd worden. Bij een systeemplafond gaat dit een stuk makkelijker; deze plafonds bestaan namelijk uit platen die in een constructie hangen en het enige werk dat echt even wat tijd kost, is het plaatsen van de constructie. Hangt deze eenmaal, dan kunnen de platen er zo ingelegd worden. Ruimtes waar een systeemplafond wordt geplaatst, zijn vaak na een dag weer toegankelijk.

Het ruimt zo lekker op

Kabels, leidingen, snoeren, het zorgt altijd voor een rommelige aanblik van elke werkplek. Maar wat kan je eraan doen? Computers hebben kabels nodig en die kabels moeten nou eenmaal ergens liggen. En elk gebouw heeft leidingen, dus die kan je ook niet zomaar even wegdenken. Met een systeemplafond is dat probleem een stuk makkelijker aan te vliegen; je kan kabels, leidingen en snoeren namelijk wegwerken door ze op de platen te leggen. Een systeemplafond ligt namelijk iets lager dan het daadwerkelijke plafond en daarmee ontstaat er een ruimte, die je prima kan gebruiken voor het wegwerken van snoeren en kabels. Dit geeft een opgeruimd voorkomen en dat is natuurlijk altijd fijn.

Schade? Zo opgelost

Schade aan een plafond kan bijzonder vervelend zijn. Neem de gipsplaten die we eerder noemden; hoe ga je daar schade aan repareren? Bij een systeemplafond is dat – hoe kan het ook anders – makkelijker. Immers; ze bestaan uit platen. En die platen kan je heel gemakkelijk verwijderen en vervangen door nieuwe. Dus als er een keer een beschadiging ontstaat, is dat heel makkelijk te herstellen. De beschadigde plaat wordt eruit gehaald en vervangen door een nieuwe. Simpeler kan het niet. Een veelgebruikte ruimte wordt zodoende een plek waar mensen niet gelijk voor grote problemen zorgen als er een keer iets misgaat met een plafond, want ook al gebeurt dat, dan is de oplossing snel nabij.

Tel hierbij op dat systeemplafonds allang niet meer allen die bekende vierkante platen zijn en je hebt een veelzijdig plafond, dat niet alleen past in een kantoor, maar in alle bedrijfspanden en het zelfs uitstekend doet in particuliere woningen.

Related Posts

Leave a Comment