Is mijn woning wel in een goede staat?

by admin
0 comment

Na lang zoeken heb je dan eindelijk je droomhuis gevonden. Althans, dat denk je. Het is soms lastig te bepalen of je huis wel in een goede staat verkeert zonder dat je hier een concrete inspectie voor hebt gedaan. Voordat je een woning definitief koopt is het daarom wel zo belangrijk om een bouwkundige keuring uit te laten voeren door een gespecialiseerde partij. Wat zo’n inspectie inhoudt en waarvoor het bedoeld is lees je in deze blog!

Wat houdt een keuring in?

Bij een keuring wordt er simpelweg gekeken naar wat de huidige staat is van een woning. Is alles wel op de juiste wijze gebouwd, hoe zit het met de fundering, zijn er voorheen reparaties geweest en wat zijn de gebreken aan een huis? Dat soort zaken worden in een rapport opgesteld en zal worden vervolgd met een uitgebreid advies. De adviezen zijn voornamelijk manier om de woning te verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te isoleren of door zonnepanelen aan te leggen. Om zo’n inspectie aan te vragen kun je terecht bij een daarvoor bestemde specialist. Homekeur B.V. is een gespecialiseerd bedrijf om een keuring uit te voeren.

Mijn huis in slechte staat

De uitkomst van de inspectie kan altijd tegenvallen. Je verwacht namelijk niet altijd dat je woning in een slechte staat verkeert en in eens een hele hoop kosten moet maken om te voldoen aan de bouwtechnische eisen. Het is daarom verstandig om dit in kaart te brengen voordat je een huis verkoopt of aankoopt. Daarbij is het slim om bij de aankoop van een nieuwe woning ook altijd het rapport op te vragen. Mocht er nou geen keuring zijn geweest, kun je dit in overleg met de verkoper aanvragen op de kosten van de verkoper. Zo ben je zeker van een juiste aankoop en kom je niet voor verrassingen te staan.

Related Posts

Leave a Comment