Zonnepanelen in 2020, een goede investering?

by admin
0 comment

We hebben er allemaal al vaak van gehoord, maar wat zijn zonnepanelen eigenlijk? Hoe werkt het? Kortweg is een zonnepaneel een installatie die zonnestralen, zonne-energie  omzet in elektriciteit. Een zonnepaneel wordt ook wel fotovoltaïsch paneel (PV-paneel) genoemd. Met behulp van zonnecellen wordt een deel van de fotonen uit het zonlicht omgezet in elektriciteit. 

De laatste jaren zijn zonnepanelen enorm populair geworden in Nederland. Het is een investering die veel mensen graag doen. Wekelijks komen er gemiddeld duizend nieuwe installaties bij. Wat zijn zoal de redenen? En is het een goede investering?

Schone energie

Zonne-energie is een schone vorm van stroom. Het heeft een minimale belasting van het milieu. Doordat de kwaliteit steeds beter wordt, is ook het rendement steeds hoger. In sommige gevallen loopt dit zelfs op tot twaalf procent. Maar voor veel mensen is het vooral belangrijk dat het goed is voor het milieu.

Terugverdientijd

Een voordeel van het steeds hoger wordende rendement is de kortere terugverdientijd. Tegenwoordig kun je met zes tot acht jaar de kosten van de aanschaf al terugverdiend hebben. Gemiddeld produceren zonnepanelen zo’n 25 jaar stroom. Dat betekent dat je dus na een derde van de looptijd al winst op je energiekosten kunt maken. Klik hier om direct in contact te komen met een bedrijf dat zonnepanelen voor je kan plaatsen!

Subsidies van overheid

Halverwege 2019 is bekend gemaakt dat de overheid de subsidieregeling voor zonnepanelen met drie jaar heeft verlengd. Dat betekent dat je als eigenaar van zonnepanelen nog tot 2023 de opgewekte en teruggeleverde stroom volledig mag aftrekken van je eigen energieverbruik. 

BTW teruggave

Tenslotte is de BTW van de aanschaf van de zonnepanelen in de meeste gevallen ook aftrekbaar. Dat scheelt dus weer 21 procent op de investering. Veel leveranciers van zonnepanelen kunnen dit helemaal voor je regelen.

Bron: https://www.zonnepanelen-overijssel.nl

Related Posts

Leave a Comment