5 tips bij het inhuren van een verhuisbedrijf?

by admin
0 comment

Een verhuisbedrijf inschakelen kan jou helpen om de meubelstukken van de ene woning naar de andere te krijgen. Zeker als je weinig hulp van jouw omgeving hebt, kan dit een goede oplossing zijn. De verhuizers kunnen namelijk helpen verplaatsen, inpakken en alle andere zaken die met de verhuizing te maken hebben. Echter moet je dan wel het juiste bedrijf vinden. Er zijn verschillende specialisten, waaronder Verhuisbedrijf Gelderland, die jou op weg helpen naar een nieuwe start. Maar waar moet je op letten? Onderstaande tips helpen jou om een goed bedrijf in te schakelen.

Een verhuisbedrijf inschakelen na inventarisatie

Jouw zoektocht naar een verhuisbedrijf begint altijd door te bepalen wat je allemaal meeneemt naar de nieuwe woning. Maak daarom een inventarisatie van jouw spullen en begin alvast met weggooien van overbodige accessoires. Je kunt er hierdoor namelijk voor zorgen dat je minder spullen hebt en dus ook een kleinere bus moet gaan huren. Het kan jou direct in de kosten schelen. Hoe groter de vrachtwagen, hoe duurder het wordt. Ook heb je hierdoor niet veel verhuizers nodig die helpen verplaatsen. Zo kun je gelijk gaan kijken naar de goede afmetingen en het aantal verhuizers dat je inschakelt.

De extra kosten bekijken die het bedrijf rekent

De volgende tips hebben te maken met de extra kosten die erbij komen kijken. Je moet namelijk gaan kijken naar een verhuisbedrijf in de omgeving. Verhuisbedrijven rekenen namelijk ook voorrijkosten. Hoe verder het bedrijf van jouw woning gevestigd is, hoe hoger deze kosten gaan worden. Daarbij rekent het bedrijf ook kilometers. Als jouw nieuwe woning ook dichtbij is, zullen deze kosten ook mee gaan vallen. Als het verder weg is, is het wellicht aan te raden om te bekijken welk bedrijf de laagste kilometervergoeding vraagt voor de verhuizing.

De hulp die je nodig hebt

Bekijk daarnaast waar jij hulp bij nodig hebt. Een verhuisbedrijf kan namelijk niet alleen de spullen van het ene huis naar het andere brengen, maar ook helpen met inpakken. Als je hiervoor verhuizers inschakelt, kost het jou soms iets extra’s. Je bent er echter wel van verzekerd dat alle spullen op een goede manier ingepakt worden en beveiligd zijn tijdens de reis. Daarbij gaat het een stuk sneller als je mensen hebt die jou helpt. Wil je jezelf deze kosten besparen, dan is het aan te raden om de spullen zelf in te pakken voordat de verhuizers er zijn. Het is dan alleen nog een kwestie van inladen en wegrijden.

De verzekering bekijken

Als laatste kun je gaan kijken naar de verzekering die een verhuisbedrijf biedt. Je hebt wellicht aardig wat waardevolle spullen die jou veel geld gekost hebben. Denk bijvoorbeeld aan een piano. Deze spullen zijn kwetsbaar en moeten uiteindelijk heel aankomen bij jouw nieuwe woning. Bij veel verhuisbedrijven krijg je hierbij een verzekering van een bepaald bedrag. Kijk dit te allen tijde na, zodat je er zeker van bent dat je iets hebt om op terug te vallen. Het helpen verplaatsen kan immers soms ook beschadigingen opleveren door de reis.

Related Posts

Leave a Comment