Bedrijfskleding belangrijk?

by admin
0 comment

Als je een eigen bedrijf hebt kun je er voor kiezen om je personeel bedrijfskleding aan te bieden. In sommige branches bij bepaalde werkzaamheden is dit zelfs verplicht. De arbo voorschriften moeten dan worden nageleefd. Er zijn meerdere goede redenen waarom je bedrijfskleding zou moeten aanschaffen voor je medewerkers. Wij nemen de voordelen met je door.

Herkenbaar- naamsbekendheid wordt groter

Het personeel van je bedrijf zorgt er niet alleen voor dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd maar zijn tegelijkertijd ook het visitekaartje van het bedrijf. Het dragen van bedrijfskleding kan hierbij een belangrijk onderdeel zijn. Zeker wanneer de werknemer veel contact heeft met de klant. Bijvoorbeeld in een winkel. Daarnaast kan de klant ook direct de werknemer herkennen en zien ze vaker je huisstijl voorbij komen. De kans is groot dat de naam van het bedrijf dan gemakkelijker wordt onthouden. Vaak wordt er vooral gebruikt maakt van een shirt met het logo van het bedrijf erop. Werkschoenen zijn ook belangrijk, helemaal bij de bouw. Werkschoenen kopen? Klik op de link.

Een eenheid

Als iedereen binnen de onderneming dezelfde bedrijfskleding draagt zorgt dat ervoor dat de eenheid wordt bevorderd. Op deze manier voelt iedereen zich gelijk en verbonden met elkaar. Dit kan de teamspirit een flinke boost geven, wat automatisch weer voor betere resultaten binnen het bedrijf zorgt. Ook kan het de band tussen het personeel versterken. Werknemers vinden bedrijfskleding vaak ook prettig omdat ze deze zelf niet hoeven te betalen in tegenstelling tot eigen kleding. Ook hoeft er niet nagedacht te worden voer de kledingkeuze.

Bedrijfskleding voor de veiligheid

Bedrijfskleding kan ook zorgen voor een extra stukje veiligheid en bescherming. Dat wil je je personeel natuurlijk altijd aan kunnen bieden. In sommige gevallen is het zelfs verplicht en moet er voldaan worden aan de arbo voorwaarden. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan werkschoenen met stalen neuzen of hoedjes wanneer je werkt in de horeca. Het is wettelijk verplicht voor iedere werkgever dat het personeel kan werken in een veilige omgeving. Het is aan de werkgever zelf om deze omgeving te creëren. Daar hoort dus mogelijk ook bedrijfskleding bij.

Related Posts

Leave a Comment