Behangen of verven? Zo maak je de juiste keuze!

by admin
0 comment

Het is een vraag die heel veel mensen bezighoudt. Zeker wanneer men gaat verhuizen. Je begint dan immers met een leeg canvas. Je kunt geheel zelf bepalen welke kleuren en stijlen je gebruikt. Alles ligt nog open. Mogelijkheden genoeg. Dit maakt het stiekem ook wel heel leuk om te verhuizen. Een schone lei. Een nieuw begin. Maar waar kies je dan voor? Behangen of verven? Of misschien wel allebei? Zo maak je de juiste keuze!

Grootste voordelen van behang

Behangen was vroeger vanzelfsprekend. De meeste mensen kozen voor een mooi behang bij het inrichten en stylen van hun woning. Aan verf werd er bijna nooit gedacht. Inmiddels is dit anders. Dit heeft er met name mee te maken dat veel mensen geloven dat het aanbrengen van verf makkelijker en sneller gaat dan het behangen van een muur. Dit is echter lang niet altijd het geval. Hier volgen een aantal verrassende voordelen van behangen

  • De keuze is reuze als het gaat om behang! Er zijn heel veel verschillende behangsoorten mogelijk. Kies je voor glasvlies, glasvezelbehang, renovlies met een open structuur, behang met een mooi patroon of verschillende structuren? Enzovoorts. Hierdoor is er altijd wel een geschikt behang te vinden.
  • In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft behangen helemaal niet zo moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Wanneer je het juiste behang kiest, zit deze er binnen mum van tijd op. Zo staat met name vliesbehang er om bekend dat het zeer gemakkelijk en snel aan te brengen is. Daarnaast is het ook weer eenvoudig te verwijderen indien je in de toekomst toch iets anders wilt.
  • Behang is een prima manier om snel een nieuwe uitstraling aan jouw woning te geven. Het geeft direct een geheel nieuwe sfeer. Je maakt direct een statement. Iets wat veel lastiger is met enkel een nieuw kleurtje op de muur. Met kwalitatief fotobehang maak je direct indruk.
  • Renovlies met open structuur is een relatief nieuwe wijze waardoor pas gestucte muren direct over de nodige bescherming beschikken. Wie op zoek is naar een strakke afwerking van zijn of haar muren, heeft dan ook enorm veel baat bij behang met een open structuur.

Voordelen van verf

Natuurlijk zijn er ook genoeg redenen waarom veel mensen tóch voor verf kiezen. Zo is verf over het algemeen goedkoper en iets sneller aangebracht. Daarnaast is bijna iedereen in staat om een verflaag aan te brengen. Dit terwijl behangen een beetje preciezer is. Als de muur goed is, dan kan je principe eenvoudig over een bestaande verflaag heen verven. Iets wat veel tijd bespaart wanneer je iets anders wilt.

Behangen of verven?

Maar waar kies je nu voor? Behangen of verven? Het belangrijkste verschil tussen behangen en verven is dat verf gewoon veel minder effect heeft op de sfeer in de woning. Daarnaast gaat kwalitatief behang veel langer mee dan een enkele verflaag. Verf is bovendien meer gevoelig voor beschadigingen. Wanneer iemand of iets tegen de muur stoot, dan is de kans groot dat de verflaag gedeeltelijk verdwijnt of afbrokkelt.

Wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor de lange termijn dan is behangen een uitstekende keuze. Hou je graag van veranderingen? Dan kan verf een prima oplossing zijn. Jouw keuze hangt dan ook volkomen af van je eigen persoonlijke voorkeuren.

Geen ster in behangen? Dat is geen enkel probleem! Je kunt altijd een behanger van glasvezelbehangers.nl inschakelen om de klus voor jou te doen. Zo weet je zeker dat het behang goed zit en heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Related Posts

Leave a Comment