Hoe gebruik je schilderijlijsten om een thema te creëren in je interieur?

by admin
0 comment

Schilderijen kunnen de sfeer van een kamer volledig veranderen. Door ze op een bepaalde manier te presenteren, kunnen ze zelfs een thema creëren in het interieur. Eén van de manieren om dit te kunnen doen, is door schilderijlijsten aan te schaffen. In dit artikel geven we enkele tips over hoe je schilderijlijsten kunt gebruiken om een thema te creëren in je interieur.

De keuze van schilderijlijsten

Eén van de eerste dingen wat je kunt doen, is nadenken over de stijl van je interieur, en welke schilderijen je daarbij wilt ophangen. Er is een groot aanbod aan verschillende soorten schilderijlijsten op de markt, en de keuze hierbij is essentieel. Een klassieke lijst kan bijvoorbeeld goed passen bij een traditionele inrichting, terwijl moderne lijsten beter passen bij een meer eigentijdse stijl. Door het kiezen van de juiste schilderijlijsten, creëer je al snel een samenhangend geheel.

Kleurcoördinatie

Wat ook belangrijk is, is om rekening te houden met de kleuren die op het schilderij bevinden, en de kleuren van het interieur. Kies bijvoorbeeld voor een schilderijlijst in een kleur die past bij de kleuren in het schilderij en de rest van de kamer. Zo ontstaat er een harmonieus geheel dat rust en eenheid uitstraalt. Wanneer je niet zeker weet welke kleuren het beste bij de schilderij past, kun je altijd vragen stellen aan professionals op dit gebied.

Grootte en positie

De maten van de lijsten, en de manier waarop ze gepositioneerd worden, kunnen ook een bepaalde invloed hebben op het interieur. Een lijst van groter formaat kan bijvoorbeeld meer aandacht trekken en dus de blikvanger van de kamer worden. Daarnaast is de positie belangrijk. De schilderijen die op ooghoogte hangen, worden als eerst opgemerkt. Dus plaats hier de schilderijen die direct de blikken moeten vangen.

Lijsten met dezelfde stijl

Het is niet altijd nodig om altijd dezelfde soort lijsten te gebruiken voor alle schilderijen. Wanneer je een samenhangend geheel wilt maken, is het wel slim om voor dit idee te kiezen, door alles in dezelfde stijl te houden. Op deze manier vormen de schilderijen één geheel en ontstaat er een harmonieuze uitstraling. Probeer hier een beetje mee te spelen door per kamer een andere stijl toe te passen, zodat het mooi en opvallend blijft. 

Contrast creëren

Een andere manier om schilderijlijsten toe te passen om een bepaald thema te creëren in het interieur is door een bepaald contrast te maken. Kies hier bijvoorbeeld voor schilderijlijsten met opvallende kleuren. Hierdoor ontstaat er een mooi en opvallend kleur contrast binnen de kamer.Of kies voor een lijst met een opvallende textuur, zoals een houten lijst of een lijst met een reliëf. Dit kan een interessant contrast opleveren met de gladde muur. 

Verschillende formaten gebruiken

Naast alle verschillende stijlen en kleuren, kun je ook experimenteren met verschillende formaten om een bepaald thema te creëren. Kies hierbij voor meerdere kleine lijsten die samen een grote muur bedekken. Daarbij kun je ook één groot schilderij aan toevoegen met een opvallende lijst om deze er echt uit te laten springen. Door te spelen met formaten kun je de aandacht vestigen op bepaalde schilderijen en zo een dynamisch geheel creëren.

Schilderijlijsten in groepen ophangen

Daarnaast kun je ook proberen om schilderijen in groepen op te hangen. Dit kan bijvoorbeeld een groep zijn van schilderijen met dezelfde stijl of kleur, maar ook een groep met totaal verschillende schilderijen die samen een bepaald thema uitstralen. Door te spelen met groeperingen, kun je een interessant en levendig effect creëren.

Mix en match

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om te mixen en matchen met schilderijlijsten. Door verschillende stijlen, kleuren en formaten met elkaar te combineren, creëer je een eclectisch geheel dat zowel spannend als harmonieus kan zijn. Maar houd in gedachten dat het wel belangrijk is om een bepaalde samenhang te creëren, anders kan het geheel chaotisch overkomen.

Related Posts

Leave a Comment