Hoe kies je de juiste makelaar? 3 onmisbare tips

by admin
0 comment

Het kiezen van de juiste makelaar is van essentieel belang bij het verkopen en kopen van een woning. Toch zijn er nog altijd genoeg mensen die hopen of denken het wel zelf te kunnen. Hoe moeilijk kan de verkoop of koop van een woning zijn? Als je dit denkt, heb je het goed mis. Een huis kopen of verkopen zonder makelaar is niet aan te bevelen. Dit kost niet alleen ongelooflijk veel tijd, maar je loopt ook nog eens het risico een verkeerde deal te sluiten. Onder de streep ben je hierdoor duurder uit. 

Kortom: genoeg redenen om een makelaar in te schakelen. Maar hoe kies je een makelaar als het aanbod ongelooflijk groot is? In dit artikel geven we drie onmisbare tips om je op weg te helpen. 

1. Ga in gesprek met meerdere makelaars

Er zijn verschillende sites waar je terecht kunt voor het vinden van de juiste makelaar. Adomio is een goed voorbeeld. Aan de hand van jouw postcode, kan de website eenvoudig de dichtstbijzijnde makelaars vinden. Zo heb je direct een duidelijk overzicht van de makelaars bij jou in de buurt. Hierdoor ben je in staat om direct vrijblijvend meer informatie aan te vragen. 

Pin je tijdens het vergelijken niet vast op de tarieven die gesteld worden. Zet allereerst jouw persoonlijke wensen op een rij en onderzoek de verkoopstrategie en resultaten van de verschillende makelaars. Het is immers niet gek dat de tarieven bij een doorgewinterde makelaar hoger liggen dan bij iemand die net begint. De kans is groter dat hij succesvol is. Bovendien is de vraag naar zijn diensten ook groter, waardoor de prijzen omhoog kunnen. Vraag jezelf af of je dit het waard vindt. 

2. Ontdek of er een ‘klik’ is 

Het is meestal geen eenvoudige beslissing om je huis te verkopen of juist een nieuwe woning te kopen. Dit brengt een enorme verandering in je leven met zich mee. Daarom wil je er wel zeker van zijn dat je de juiste begeleiding kunt verwachten. Een goede ‘klik’ is dan ook absoluut onmisbaar. Schroom je dus niet om meerdere makelaars uit te nodigen voor een gesprek bij jou thuis. Ontdek meer over hun verkoopstrategie, maar ook hoe ze zijn als mens en of jullie een beetje op één lijn liggen. Het is belangrijk om vertrouwen te kunnen hebben in je makelaar. 

3. Bekijk de beoordelingen 


Het internet biedt tegenwoordig ongelooflijk veel. Zo kun je binnen enkele minuten direct talloze beoordelingen over de desbetreffende makelaar optrommelen. Hier hoef je verder nauwelijks moeite voor te doen. Ontdek de beoordelingen van cliënten die jou al voorgingen. Deze tonen direct hoe de werkwijze van de makelaar was en of de klanten tevreden zijn geweest. Je hoeft niet direct rekening te houden met het aantal sterren dat de makelaar ontvangt, maar eerder naar de bijbehorende opmerkingen die worden achtergelaten. Hier haal je waardevolle informatie uit. 

Related Posts

Leave a Comment