Onderhoudsarme tuin

by admin
0 comment

Vooral bij onderhoudsarme tuinen is een goede planning belangrijk om achteraf een hoop werk te besparen. Wij hebben een aantal beproefde tips en trucs op een rijtje gezet die het tuinonderhoud voor jou makkelijker maken.

Als je een paar tips volgt bij het plannen van je tuin, heb je uiteindelijk meer tijd om ervan te genieten

Wie droomt er niet van een tuin die weinig werk vereist en zo gemakkelijk te onderhouden is dat er genoeg tijd is om gewoon te ontspannen en tot rust te komen? Om deze droom waar te maken, is de juiste voorbereiding het allerbelangrijkste, want als je op een paar belangrijke punten let, bespaar je jezelf later extra werk en heb je meer plezier in de tuin in de tuin. lange termijn en voldoende tijd om er goed van te genieten. 

Let op de kwaliteit van de planten

Sterke, vitale planten zijn het allerbelangrijkste en een basisvereiste voor een gezonde groei en jarenlang plezier van ze. Daarom is het belangrijk om bij de aankoop te letten op gezonde scheuten en een sterke bladkleur en op gelijkmatig bewortelde potkluiten zonder wortelvilt. Blijf uit de buurt van beschadigde planten zoals bomen en struiken met afgebroken hoofdscheuten. Naast plantkwaliteit is ook plaatsspecifieke selectie relevant – want alleen planten die zijn aangepast aan lokale omstandigheden, zullen de tand des tijds doorstaan.

Gebruik groenblijvende struiken

Groenblijvende heesters zijn het hele jaar door een goede keuze voor accenten in de tuin. Vooral langzaam groeiende, kleine variëteiten die zelden hoeven te worden gesnoeid, zijn geschikt. Zo adviseren wij de winterharde dwergceder (Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’) met bolvormige groeiwijze, die niet groter wordt dan 1,50 meter. Ook de kleine schelpcipres (Chamaecyparis obtusa ‘Nana Gracilis’) is interessant in groei.

Leg onkruidvlies

Geen onkruid meer? Als u uzelf het gedoe met wieden wilt besparen, kunt u ademend, waterdoorlatend onkruidvlies op het voorbereide bedgebied leggen en op maat knippen. Verdeel nu de planten, snijd met een mes een kruis in het vlies op de gewenste plantplaatsen en steek ze dan achter elkaar in. Als alle planten in de grond staan, wordt het bed bedekt met een vijf tot tien centimeter dikke laag mulch. Dit kan bestaan ​​uit grind of siersteenslag. Het beschermt de folie tegen direct zonlicht en ziet er bovendien decoratief uit.

Kies de juiste plantdiepte

Voor bomen en struiken geldt: Het plantgat moet ongeveer anderhalf tot twee keer zo breed zijn als de kluit. De kluit van containergoederen moet zo diep zijn dat de bovenrand van de kluit gelijk ligt met de omringende grond. Hetzelfde geldt voor vaste planten. 

Tuinonderhoud

NAtuurlijk zal je altijd de noodzakelijk houden om de tuin en het gazon te onderhouden. Voor tips kun je terecht op www.tuinengazononderhouden.nl.

Related Posts

Leave a Comment