Recyclen voor een beter milieu

by admin
0 comment

In onze wereld wordt er erg veel verspild. Veel apparaten of spullen die eigenlijk nog prima mee kunnen worden weg gedaan. Dit is zonde, aangezien dit ertoe leidt dat we steeds weer nieuwe spullen moeten produceren. Dit zorgt ervoor dat we bronnen van grondstoffen moeten uitputten, wat vaak gepaard gaat met grote vervuiling van de lokale omgeving. Vaak zijn dit arme landen in Afrika of Zuid-Azië, die slechte regels hebben als het aankomt op milieu vervuiling, of deze regels maar moeilijk kunnen handhaven.

Tweedehands apparaten kopen

Volgende keer als je een apparaat kopen gaat, denk dan erover om een tweedehands versie te nemen. Wil je bijvoorbeeld ene printer, denk dan na over een tweedehands printer. Deze zijn vaak nog prima te gebruiken en hoewel ze misschien iets minder netjes eruit zien dan een nieuwe, zijn ze meestal nog prima functioneel. Toegegeven, ze gaan misschien iets minder lang mee dan een volledig nieuw model, maar ze zijn dan ook een stuk goedkoper dan een volledig nieuwe printer nemen.

Refurbished apparaten kopen

Een nieuwe, of nou ja relatief nieuwe ontwikkeling op de vrije markt waarin wij leven is het verschijnen van refurbished apparaten. Dit zijn dus apparaten die kapot waren, vervolgens opgekocht zijn en weer gerepareerd zijn door iemand. De inkoop prijs is erg laag voor die persoon en vervolgens door hem weer te repareren kan hij dan bijvoorbeeld met winst een refurbished printer verkopen. Dit terwijl de refurbished versie van het product eigenlijk altijd goedkoper is dan een nieuwe versie van het apparaat. Toch is een refurbished apparaat, omdat het niet nieuw is, wel goedkoper dan de nieuwe, wat erg voordelig is voor een klant die opzoek is naar een goede deal.

Circulaire economie

Om verspilling tegen te gaan is het belangrijk dat we dit soort apparaten niet zomaar verspillen. Zorg ervoor dat je dingen altijd blijft gebruiken tot ze niet meer gebruikt kunnen worden en als ze kapot zijn recycle ze dan. Op die manier kunnen we onze grondstoffen in de samenleving houden, waardoor we ze steeds opnieuw kunnen gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld de printer als hij stuk is opnieuw gebruiken door het plastic om te smelten en de schroefjes gewoon opnieuw te gebruiken. Het plastic smelt je om om van dat materiaal weer iets anders te gaan produceren en zo kan je dus met dezelfde grondstoffen blijven werken, waardoor je veel minder milieu vervuiling zult hebben in arme landen in Afrika.

Related Posts

Leave a Comment