Tips bij het kopen van een pelletkachel

by admin
0 comment

Ben jij opzoek naar een pelletkachel? Dan vraag je jezelf misschien af welke pelletkachel het beste bij jou en jouw woning past. Toch is deze zoektocht best lastig, want je hebt veel keuze tussen verschillende soorten en maten pelletkachels. Lees hier waar je op moet letten, zodat jij de juiste aankoop gaat doen!

Het vermogen

De pelletkachels hebben allemaal een bepaald stookvermogen, berekend in kilowattuur. Ook zij het haardhout van Golden Flame zit er verschil in het stookvermogen. Zorg dat je de ruimte opmeet waar je de kachel wilt gaan plaatsen. De pelletkachel moet namelijk wel de hele kamer kunnen verwarmen. Een kleinere pelletkachel kan een heel erg hoog vermogen hebben en een grote kachel kan ook een lager vermogen hebben. De grootte zegt dus zeker niet alles. Ga daarom ook echt niet af op de grootte van de kachel, maar op het kWh-vermogen. Om te kijken of de kachel de hele ruimte zou kunnen verwarmen, deel je de oppervlakte van de kamer door tien. Wanneer de woonkamer dus 25 vierkante meter is, dan heb je een kachel nodig met een vermogen van 2,5 kWh om de hele woonkamer te kunnen verwarmen. 

Het uiterlijk van de kachel 

Naast dat een pelletkachel jouw huis lekker warm moet kunnen maken, is het ook fijn als de kachel mooi bij jouw interieur staat. Gelukkig zijn er heel veel verschillende modellen, dus je hebt genoeg keuze. Ga je voor een kleine pelletkachel, een hangende pelletkachel of toch liever voor een pellet cv ketel? Het verschil tussen een pelletkachel en een pellet cv ketel is dat een kachel één woonruimte warm maakt en een pelletketel maak je water warm, dit warme water stroomt door de centrale verwarming en hierdoor wordt je hele huis verwarmd. 

Hoe werkt de kachel? 

Bij bijna alle apparaten die je aanschaft, kijk je pas na de aankoop naar hoe het apparaat eigenlijk echt werkt. Met een pelletkachel is het verstandig om tijdens het keuzeproces al in de gebruiksaanwijzing te kijken. Je kunt zo niet alleen je keuze baseren op het model dat je het mooiste vindt, maar je kunt ook kiezen voor de kachel die jij het prettigste vindt in gebruik. Nog verstandiger is om de kachel even aan te zien in een showroom. Zo kun je kijken hoe de kachel eruit ziet als hij aanstaat. Ook kun je meteen het geluid horen dat de kachel maakt, zo weet je zeker dat je jezelf later niet gaat irriteren aan een geluid wat je niet verwacht had. 

Related Posts

Leave a Comment