Waar kijk je naar bij het kopen van salontafels?

by admin
0 comment

Er is een grote hoeveelheid salontafels op de markt, met allemaal verschillende eigenschappen. Wanneer je dus op zoek gaat naar een nieuwe tafel, dan kan dat in het begin even zoeken zijn. Daarom is het verstandig om je goed in te lezen. Een salontafel is vaak een lage tafel die mensen in de woonkamer plaatsen. Deze wordt meestal bij naast het bankstel geplaatst, en dient als plek waar glazen en koppen op kunnen worden gezet. Lees hier meer over salontafels en de verschillende soorten en eigenschappen.

 

Salontafels voor iedereen

Een salontafel is vaak even hoog of ietsje lager dan de zitplaatsen van de bank en stoelen om de tafel heen. In veel gevallen is deze tafel rechthoekig, maar je ziet ze ook wel in andere vormen voorkomen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten voordat je een salon tafel gaat aanschaffen. Neem allereerst een tafel die ook bij het interieur past. Het is namelijk een in het oog springend meubel, en je wilt wel dat het mooi staat in jouw woonkamer. Daarnaast is het belangrijk dat de tafel stevig is, zodat hij lang meegaat. Ook is het handig om een tafel uit te kiezen die niet hoger is dan de zitplekken die eromheen staan; het is soms wel fijn om even lekker je voeten op tafel te leggen.

 

Laat de kamer ruimer lijken

Als je een kleine zithoek hebt, dan kun je kiezen voor een glazen salontafel. Dit zorgt ervoor dat de kamer ruimer oogt. Je kunt door een glazen tafel de vloer nog zien, en hierdoor oogt het dus groter.  Koop daarnaast geen salontafel die te groot is, want je moet er wel omheen kunnen lopen. Het is daarom aan te raden om een salontafel te kopen die minder lang is dan de bank. Zo is een tafel lengte van ongeveer 66% van de bank het beste. Hierdoor kun je er nog omheen lopen en staat hij mooi bij de andere meubelen. Ook kan het kiezen voor de juiste eettafel de kamer ruimer laten lijken.

 

Salontafels in verschillende vormen

Zoals beschreven zijn er tal van soorten salontafels, en het is net de vraag wat jij het mooiste vindt en wat het beste in het interieur past. Je ziet tegenwoordig veel ronde kleine salontafels, die in een set te verkrijgen zijn. Deze kun je bijvoorbeeld onder elkaar schuiven. Je kunt ze in verschillende maten en prijzen krijgen. Ook kun je kiezen voor een salontafel van glas. Hierdoor lijkt de ruimte dus ook optisch groter, omdat je de vloer kunt zien. Een

glazen tafel staat prachtig in een modern interieur. Wel is het nadeel dat je snel vlekken ziet op het glas. Ten slotte kun je ook kiezen voor een houten salontafel. Dit geeft vaak een klassieke look aan jouw interieur, echter heb je ook moderne houten tafels in lichtere kleuren. Bij veel van deze houten salontafels zitten opberglades ingebouwd, wat erg handig kan zijn. Je hebt uiteraard verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen, zoals teakhout en eikenhout. Ook steigerhout zie je steeds vaker bij salontafels.

Related Posts

Leave a Comment