Zo springt jouw huis er weer helemaal uit

by admin
0 comment

In een straat vol huizen, valt je woning wellicht niet op. Of juist wel, maar dan in negatieve zin met een gevel die verrot is, voegen die bijgevuld moeten worden of een gevel die een likje verf kan gebruiken. Dat kan natuurlijk anders. Door je huis op te knappen, de gevel aan te pakken, de kozijnen te schilderen en andere kleine aanpassingen, wordt jouw huis weer de mooiste van de straat.

Het opknappen van de gevel

Een gevel opknappen zorgt ervoor dat het aangezicht van jouw woning verbeterd. Je huis ziet er weer uit als nieuw en het oogt netter en moderner. Door je gevel te renoveren is je woning weer beter beschermd tegen vocht en kou en de isolatiegraad wordt verbeterd. Dat zorgt uiteraard voor meer wooncomfort, maar ook voor een waardestijging van de woning. Je kunt de gevel van je woning op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je gescheurde stenen vervangen om eventuele lekkage te voorkomen. Hetzelfde geldt voor het voegwerk. Wanneer deze scheuren bevat kan dat ook leiden tot lekkage of schimmelvorming. Het impregneren van de gevel is een andere manier om voor extra bescherming van je woning te zorgen. Er wordt dan een beschermingslaag gespoten op de gevel om schimmels en vocht tegen te gaan. Ook gevelbekleding is een optie. Door je gevel te voorzien van bijvoorbeeld kunststof panelen, krijgt je woning niet alleen een mooie, nieuwe en frisse uitstraling, maar wordt de woning ook beter geïsoleerd en beschermd tegen vocht en kou.  

De schilder aan het werk

Niet alleen een opgeknapte gevel zorgt voor een beter aangezicht van je woning, ook het bijwerken van het schilderwerk is belangrijk. Dat kun je zelf doen met de juiste verf en materialen, maar je kunt ook investeren in een schilder. Door de kozijnen tijdig te laten schilderen, voorkom je houtrot en ziet je huis er weer schitterend uit. een tip: neem bij het schilderwerk ook de regenpijp mee voor een nog betere uitstraling.   

De voortuin aanpakken

Je kunt de buitenkant van je woning nog zo mooi en fris maken als je wilt, wanneer de voortuin een puinhoop is, let niemand op jouw woning. Nu je toch lekker bezig bent, is het dan ook belangrijk om door te pakken en die voortuin ook direct aan te pakken. Dat hoeft natuurlijk niet rigoureus, met een compleet nieuw design. Vaak volstaat onkruid wieden, groene aanslag verwijderen en snoeien van bomen en struiken ook al. Eventueel kun je kale plekken vullen met nieuwe beplanting. Kies je voor bodembedekkers, dan maakt dat het tuinieren ook een stuk gemakkelijker. Hoe dan ook, met deze tips is jouw woning zeker de mooiste van de straat!

Related Posts

Leave a Comment