3 klachten die fysiotherapeuten vaak behandelen

by admin
0 comment

Iedereen krijgt wel eens te maken met lichamelijke klachten. In de meeste gevallen gaat dat vanzelf over en is er geen actie nodig. Soms worden de klachten erger en dan kun je ervoor kiezen om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Deze vorm van therapie zorgt ervoor dat de klachten die je hebt minder worden en mogelijk zelfs verdwijnen. Je kunt fysiotherapie ook inzetten om eventuele klachten te voorkomen. Onderzoek van fysiotherapie Maastricht laat zien welke drie klachten er vaak worden behandeld door fysiotherapeuten.

Klachten aan de nek

Eén van de klachten dat veel voorkomt is nekpijn. Dit kan al heel snel gebeuren op het moment dat je een onjuiste houding aanneemt. Dat zien we vaak terug bij mensen die veel achter de computer werken. Daarnaast kan ook het maken van een verkeerde beweging de boosdoener zijn. Gelukkig zijn klachten aan de nek goed te behandelen met behulp van fysiotherapie. Naast de behandeling zul je ook worden voorzien van tips zodat je er in de toekomst geen last meer van zult hebben.

Lage rugpijn

Rugklachten en dan met name lage rugpijn is ook een veel voorkomende klacht. Het lijkt vaak onschuldig omdat het begint met een wat lichtere pijn dat af en toe wat kan zeuren. Als je er echter te lang mee blijft lopen kan het omslaan in een hevige pijn waardoor het zelfs moeilijk wordt om nog normaal te kunnen lopen. Het kan daarnaast ook uitslaan naar de rest van je rug. Deze klachten ontstaan vaak door het aannemen van een houding dat onjuist is. De fysiotherapeut zorgt voor een behandeling en gaat ook met je aan de slag om die houding te veranderen.

Blessure aan de knie

Een blessure waar fysiotherapeuten veel mee te maken krijgen zijn knieblessures. We zien dat vaak terug bij mensen die op intensieve wijze een sport beoefenen. Voetballers, maar ook hardlopers. Het is belangrijk dat de knie zo snel mogelijk wordt behandeld omdat het ook in verbinding staat met andere delen van je lichaam. De therapeut zal daarom ook werken aan een effectieve warming up en cooling down om knieklachten de toekomst te vermijden.

 

 

 

Related Posts

Leave a Comment