3 tips voor het bepalen van de dagwaarde van je huis

by admin
0 comment

Als je overweegt om je huis te gaan verkopen wil je graag weten hoeveel het huis waard is. Dat is natuurlijk erg belangrijk om er voor te zorgen dat je een realistische prijs vraagt voor je huis. Als je een te hoge prijs vraagt voor het huis zullen er maar weinig mensen serieuze interesse tonen. Wanneer de prijs die je vraagt voor je huis te laag is zullen er veel mensen geïnteresseerd zijn. Dat is natuurlijk fijn, maar je wilt wel een eerlijke prijs voor je huis ontvangen. Als je niet op de hoogte bent van de dagwaarde van je huis kun je een aantal dingen doen. Hierbij drie tips om een goede inschatting te maken van de waarde van jouw huis.

Vergelijk met andere huizen

Als je niet goed weet hoeveel jouw huis waard is kun je gaan kijken naar vergelijkbare huizen. Je kunt eenvoudig op het internet huizen vinden die te koop aangeboden worden. Door deze huizen te bekijken krijg je een beter beeld van de waarde van jouw huis. Let wel op of de prijs waar het huis voor wordt aangeboden realistisch is. Het is ook belangrijk om huizen uit te zoeken die echt vergelijkbaar zijn met die van jou. Veel mensen zijn namelijk geneigd om hun huis meer waarde te geven dan dat het eigenlijk heeft. Let ook goed op de plaats waar het huis staat. Als jouw huis in een dorp staat en een ander huis in de stad kan dat voor een verschil in waarde zorgen. Doorgaans zijn huizen in de stad meer waard dan huizen in een dorp.

Schakel een makelaar in

Wanneer je er echt niet uitkomt hoeveel jouw huis waard is kun je een makelaar om advies vragen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld langs gaan op zijn kantoor zodat je een gesprek kunt hebben over het huis. Vervolgens geef je de makelaar een rondleiding door jouw huis en vertel je een aantal details. Zorg er wel voor dat je eerlijk bent over de zaken die het huis minder aantrekkelijk maken. Als de makelaar dit niet weet is de kans groot dat de inschatting die hij maakt niet klopt. Denk goed na of je een makelaar nodig hebt bij de verkoop van het huis. Dat scheelt een hoop werk maar er gaat wel een bepaald deel van het betaalde bedrag naar de makelaar. 

Zoek op het internet

Er zijn op het internet een hoop sites waarop je de geschatte waarde van je huis kunt vinden. Dit gebeurt op allerlei verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld sites waarop je allerlei gegevens van je huis moet invullen. Bij deze gegevens kun je denken aan de hoeveelheid woonruimte en het aantal toiletten. Er worden uiteraard nog meer gegevens gevraagd dan alleen deze twee. Aan de hand van alle gegevens die jij dan opgeeft maakt de site een inschatting van de waarde van jouw woning. Het nadeel van deze manier is het feit dat de waarde door een computer wordt berekend. Daardoor is het bedrag wat daaruit komt meestal niet helemaal realistisch.

Related Posts

Leave a Comment