Zo bepaal je de waarde van je huis

by admin
0 comment

Wanneer je van plan bent om je huis te gaan verkopen, komen daar een hoop dingen bij kijken. Zo zul je er achter moeten komen hoeveel jouw huis waard is. Dat kan behoorlijk lastig zijn aangezien jij degene bent die de vraagprijs moet bepalen. Dit is een taak waar veel mensen het lastig mee hebben. Het is moeilijk om te bepalen hoeveel jouw huis waard is. Er zijn een aantal manieren waarop je erachter kunt komen wat jouw huis waard is. Bij deze een aantal tips die je kunnen helpen bij het bepalen van de waarde van je huis. 

Ga naar het kadaster

Wanneer je niet weet hoeveel je woning waard is, kun je het best meteen naar het kadaster gaan voor een waardebepaling huis. Bij het kadaster wordt alles bijgehouden over al het onroerend goed in ons land. Ze hebben daar dus ook een bepaalde waarde staan van het huis waar jij in woont. Door deze gegevens op te vragen, kun je achter deze waarde komen. Dat kan je namelijk erg helpen om een inschatting te maken van welk bedrag een realistische vraagprijs is voor jouw huis. De waarde die in de database van het kadaster staat is meestal niet precies de waarde van jouw woning. Toch kan deze jou helpen om een betere inschatting te maken van de waarde van jouw huis. 

Vergelijk online

Als je niet weet hoeveel jouw huis waard is, kun je daar op het internet meer duidelijkheid over krijgen. Dat komt doordat er ontzettend veel advertenties zijn waarin huizen te koop worden aangeboden. Door goed te kijken naar deze huizen kun je een beetje een indruk krijgen van de huidige woningmarkt. Die kan namelijk erg veranderen in een aantal jaar. Als je een beter beeld wilt krijgen van de waarde van jouw huis, kun je soortgelijke huizen opzoeken op het internet. Door deze huizen goed te vergelijken met dat van jouw kun je een inschatting maken van de waarde van jouw huis. Let wel goed op dat je echt huizen uitkiest die vergelijkbaar zijn met jouw eigen woning. Dat kan er namelijk alleen maar voor zorgen dat jouw vraagprijs niet klopt. Kies daarom de huizen online zorgvuldig uit en ga niet alleen op het uiterlijk van een woning af. Het is namelijk ook belangrijk om de oppervlakte van een woning te bekijken. 

Praat met een makelaar

Om een inschatting te krijgen van de waarde van jouw huis, kun je een afspraak maken met een makelaar. Door de ervaring die een makelaar heeft, zal deze vrij eenvoudig een schatting kunnen maken van de waarde van jouw huis. Meestal heb je eerst een gesprek met de makelaar over allerlei dingen die meespelen in de waarde van een huis. Vervolgens kun je de makelaar een rondleiding geven door jouw huis. Let goed op dat je ook de mindere punten van het huis aan de makelaar vermeldt. Wanneer je dat niet doet, zal de inschatting van de makelaar niet kloppen. Het is belangrijk om eerlijk te zijn wanneer je je huis wilt verkopen. 

Related Posts

Leave a Comment