5 tips voor de badkamer van jouw dromen én budget

by admin
0 comment

Ben je je huidige badkamer beu en zou je deze graag restylen of zelfs verbouwen? Dan vind je het vast lastig om te bepalen hoe je dit moet aanpakken. Met deze 5 gouden tips geef je jouw badkamer een make-over die bij jouw wensen en budget past.

Tip 1: Maak een mood board

Maak voordat je ook maar iets gaat kopen of aanpassen eerst een mood board. Dit is in feite een collage van wat jij mooi vindt en die jou moeten inspireren. Denk hierbij aan foto’s van Pinterest en Google, kleurcombinaties of producten uit folders. Op deze manier heb je altijd een houvast waarop je terug kunt vallen. Kies één tot drie kleuren uit die je als basis wilt gebruiken. Meer kleuren kan ook, maar dat geeft snel een onrustig gevoel in zo’n kleine ruimte.

Tip 2: Bepaal je budget

Hoe groots je kunt uitpakken zal voornamelijk van je budget afhangen. Bepaal dus van tevoren hoeveel je over hebt voor je badkamer. Je kunt ook je budget opsplitsen in verschillende potjes. Zo kun je voor een bepaald bedrag een klusser inhuren, en de rest van het geld besteden aan nieuw sanitair of accessoires. Zo voorkom je financiële tegenvallers.

Tip 3: Accessorize! 

Zelfs met het kleinste budget kun je een badkamer een nieuwe frisse look geven. Vervang bijvoorbeeld je oude allegaartje aan handdoeken door een stapeltje nieuwe, in één en dezelfde kleur. Haal accessoires die bij elkaar passen en waar de kleuren uit je mood board in terugkomen. Het voordeel van accessoires is dat je geen permanente wijzigingen aanbrengt. Bevalt iets je niet of ben je een kleur of accessoire zat, dan kun je heel gemakkelijk deze vervangen. Houd je het graag lekker goedkoop, dan kun je vast slagen bij de grote woonwinkels of zelfs de kringloop. Een douchegordijn, douchemat, zeepbakje, tegelstickers en handdoeken heb je voor een klein bedrag zo vervangen. 

Tip 4: De juiste klusjesman/vrouw

Wil je een klusjesman of -vrouw laten komen voor het nodige kluswerk in je badkamer? Laat dan zeker niet de eerste de beste jouw badkamer verbouwen. Kijk of je iemand kan vinden via-via, of zorg ervoor dat diegene meerdere positieve reviews heeft. Je kunt ook verschillende geschikte partijen een offerte laten maken, en met de beste keus in zee gaan. Spreek vervolgens duidelijke voorwaarden af: welke kosten zijn inbegrepen, wat is het maximale budget, hoe lang gaat het duren? Zo weten jullie beiden waar je aan toe bent. 

Tip 5: Houd je badkamer praktisch 

Hoewel een paarse mini-badkuip jou misschien een droom lijkt, is dat voor de potentiële koper van jouw huis misschien juist een nachtmerrie. Kijk dus kritisch naar je mood board en je wensen, voor je jouw badkamer net wat te extreem verbouwt. Vraag eventueel advies van een expert, die je kan vertellen wat verstandig is. Het hoeft heus niet allemaal saai wit te zijn; moderne badkamers zijn natuurlijk altijd goed. Maar zorg er wel voor dat het bij de smaak van de gemiddelde Hollander past. En laat de stijl niet te veel afwijken van die van de rest van je huis. Dat zal jou zelf ook meer rust geven.

Related Posts

Leave a Comment