Keuzes die je moet maken om een droombadkamer te krijgen

by admin
0 comment

Het creëren van een droombadkamer is soms moeilijker dan het lijkt. Het is natuurlijk vooral van belang dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte. Vaak heeft de badkamer een vrij kleine oppervlakte. Het is dan handig om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Om deze reden zul je bepaalde keuzes moeten maken om jouw badkamer alsnog zo perfect mogelijk te krijgen.

Een bad, een douche, of allebei?

Het belangrijkste wat zich in een badkamer moet bevinden, is iets waarin of -onder je je kunt wassen. Het gaat hier natuurlijk om een bad of een douche. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken wat er past en wat je zelf lekker vindt. Hou je heel erg van badderen? Of vind je douchen lekkerder en handiger, omdat je dat ook even snel kunt doen? De keuze is aan jou. Als je nou echt niet kan kiezen, is het ook een optie om een douche in je bad te nemen. Zo profiteer je van beide opties, zonder kostbare ruimte te verliezen. Natuurlijk is er ook nog verschil tussen de baden en douches. Een bad kan je in allerlei vormen kopen. Een douche heeft ook verschillende varianten. Kies je voor een standaard douche, een stortdouche of een regendouche?

Een toilet

De volgende vraag is: wil je een toilet in je badkamer? Dit is natuurlijk erg afhankelijk van hoeveel toiletten er verder al in het huis aanwezig zijn. Als er nog geen toilet is op de verdieping waar de badkamer zich bevindt, kan het zeker een toevoeging zijn om een toilet in de badkamer te plaatsen. Echter, als je hier geen ruimte voor heeft, is het geen vereiste. Met een toilet in het huis zal je het ook echt wel overleven.

Een of meerdere wasbakken

Een wasbak is wel enorm handig om te hebben in de badkamer. Hier kan je dan je tanden poetsen, je make-up doen en jezelf even snel wassen. Afhankelijk van het aantal mensen waarmee je woont, kan je ervoor kiezen om meerdere wasbakken in de badkamer te plaatsen. Het hebben van meerdere wasbakken heeft als voordeel dat er meerdere mensen tegelijk hun tanden kunnen poetsen of hun make-up kunnen bijwerken. Het nadeel is natuurlijk dat het wel veel ruimte inneemt. Wat wel belangrijk is, is om een spiegel boven de wasbak op te hangen, want anders heeft het doen van je make-up boven de wasbak niet heel veel zin.

Opbergruimte

Het is belangrijk om opbergruimte te hebben in de badkamer. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is erg onhandig om al je toiletspullen op een andere plek te bewaren. Kastjes voor medicijnen, nieuwe tandenstokers, wattenstaafjes, make-up remover en nog veel meer zijn dus zeker niet overbodig. Daarnaast is er ook ruimte nodig om je handdoeken op te bergen. Verder is het ook handig om een rek te hebben waarover je natte handdoeken kan hangen, zodat je deze niet nat in de wasmand hoeft te gooien.

Mogelijke extra’s

Natuurlijk kun je nog veel meer extra dingen neerzetten of neerleggen in de badkamer. Wat dacht je van een kleedje op de vloer, om ervoor te zorgen dat je niet uitglijdt als je natte voeten hebt? Of een douchegordijn of glazen wand, zodat het water tijdens het douchen zich niet door de hele badkamer verspreidt? Je kan natuurlijk zelf nog veel meer dingen neerzetten om je badkamer op te fleuren.

Related Posts

Leave a Comment