Antislip trap

by admin
0 comment

Als je nou een bestaande trap gaat renoveren of gewoon een nieuwe trap gaat laten bouwen, dan is het aangeraden om een goed antislip te plaatsen. Op zo een manier maak je de trappen een stukje veiliger. Het komt vaak voor dat de trede van trappen te smal of te glad worden gemaakt. Hierdoor is het slip-gevaar alleen maar groter.

Wel of geen vloerbedekking

Er wordt heel vaak vloerbedekking gebruikt om trappen te bekleden. Dat is een snelle en gemakkelijke oplossing voor gladde trappen. Daarnaast ziet het er ook nog mooi uit wanneer het pas is aangelegd. Echter zal je merken dat het plaatsen van vloerbedekking op trappen een oplossing is voor kort termijn, mits je de vloerbedekking heel goed onderhoudt. In de meeste gevallen is er snel sprake van vervuiling en slijtage. Vloerbedekking kan heel snel vuil vasthouden en moet daardoor ook vaak schoongemaakt worden. Een ander nadeel van vloerbedekking is dat er allergieën kunnen optreden.

Welke soort antislip kan ik gebruiken voor een trap?

Je hebt verschillende soorten antislip dat je kunt gebruiken voor een trap namelijk:

Antislip strip tape

Met antislip strip tape kun je het probleem van gladde trappen gemakkelijk oplossen. Meestal wordt dit product in een rol verkocht en is ook goed te gebruiken voor trappen met smalle treden. Het is gemakkelijk aan te brengen als je het nodige materiaal daarvoor hebt. Als je handig bent hoef je dus niet speciaal iemand in te huren om deze strips aan te leggen. Daarnaast geeft het ook een mooie uitstraling aan je trap. Wil je het gebruiken voor een buitentrap dan kun je het bijvoorbeeld gebruiken met leuke spotjes.

Antislip profielen

Deze antislip profielen hebben een L-hoekige vorm en zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof.  Ze moeten aan het begin van de traptreden bevestigd worden door middel van schroeven. Je kunt ze ook bevestigen met lijm. Antislip profielen worden meer gebruikt in zakenpanden of winkels. Denk daarbij aan de trappen van een ingang of de trappen van een druk bezochte winkel.

Leestip: https://www.antisliprubbertape.com/blog/antislip-tape-waar-moet-je-op-letten-bij-aanschaf

Antislip strips

Antislip strips zijn gemaakt van kunststof en het bevestigen hiervan kan een beetje ingewikkeld zijn. De traptreden moeten voorzien zijn van een groefje (ingeschaafde sleuf). Zijn de traptreden niet voorzien hiervan dan zou je wel iemand moeten inhuren om die voor je te laten maken. Hierna kun je de antislip strips laten bevestigen die ook op maat gesneden zullen moeten worden.

Related Posts

Leave a Comment