Houdt jouw huurder zich niet aan de regels en pleegt zelfs vandalisme? Dit kun je doen!

by admin
0 comment

 

Het is niks vervelenders dan asociale huurders in je woning te hebben. Helemaal als ze geen respect hebben voor de spullen in jouw huis en jou bedreigen! Zorg er ten alle tijden voor dat de  huurders vooraf een borg hebben betaald om de eventuele schade te vergoeding. Voldoet dit niet? Maak hier dan werk van en schakel een slachtofferadvocaat in! Je bent immers slachtoffer van vandalisme! Doe daarom altijd aangifte.

Wanneer ben je slachtoffer?

De wet zegt het volgende: Wanneer ben jij volgens de wet een slachtoffer? Volgens de wet ben jij het slachtoffer wanneer je door een strafbaar feit die iemand anders heeft gepleegd de dupe bent geworden van vermogensschade of een ander nadeel.

In dit geval ben jij dus het slachtoffer van de huurders in jouw huis. Je hebt zowel materiële als mentale schade opgelopen.

Wat kan een slachtofferadvocaat betekenen?

Voel jij jezelf niet meer veilig door de huurders in je huis en ben je zelfs bang om naar het huis te gaan wat jij verhuurd en lijd je hieronder? Dan kan een slachtofferadvocaat jou zeker verder helpen. De kosten worden in de meeste gevallen verhaald op de dader wat betekent dat jij als slachtoffer hier geen kosten aan hebt. Dit is gelukkig een lichtpuntje van dit alles. Een slachtofferadvocaat werkt ook vaak pro deo, waardoor je zelf een eigen kleine bijdrage moet betalen. Win je de rechtszaak? Dan zijn deze kosten voor de dader.

Last van psychische klachten na het voorval met je huurders?

Zorg dan dat je bij een professional langs bent geweest. Deze kunnen aantonen dat de hele gebeurtenis heel veel impact heeft gehad op jouw persoonlijke leven. De professional maakt een rapportage op met de gevolgen van de bedreiging. Denk dan aan jouw psychische en fysieke welzijn. Vaak kan een slachtofferadvocaat je doorverwijzen naar zo’n professional maar is jouw huisarts in de meeste gevallen voldoende. Die kan jou namelijk weer doorverwijzen naar de juiste persoon.

De zaak komt voor bij de rechter

Dit kan erg vervelend zijn. Vooral als je de huurders die jou hebben bedreigt en vandalisme hebben gepleegd ook in de rechtszaal aanwezig zullen zijn. De slachtofferadvocaat zal jou zo goed mogelijk bijstaan in de rechtszaal. Houdt er wel rekening mee dat de tegenpartij waarschijnlijk een strafrecht advocaat heeft ingeschakeld. De strafrechtadvocaat zal opkomen van de belangen van de tegenpartij.

Related Posts

Leave a Comment