Bereid je voor op Noa met deze vijf tips.

by admin
0 comment

Noa is een populaire pre-employment assessment app die veel werkgevers tegenwoordig gebruiken om sollicitanten te screenen. Het kan heftig zijn om zo’n assessment af te leggen, maar er zijn stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je er klaar voor bent. Hier zijn vijf tips voor als je de Noa app wilt gebruiken.

Begrijp wat je gevraagd gaat worden

Voordat je het Noa assessment doet, is het belangrijk om te begrijpen wat voor soort vragen er gesteld gaan worden en hoe de test werkt. Als je weet wat voor soort vragen er worden gesteld, kun je je beter voorbereiden op het assessment en heb je tijd om te oefenen als dat nodig is. Bekijk voorbeeldvragen en lees vooraf alle informatie van je werkgever of recruiter over het assessment.

Lees de instructies zorgvuldig

Zodra je bent ingelogd en klaar bent om te beginnen, dien je alle instructies zorgvuldig lezen voordat je aan de test begint. Zo weet je hoeveel tijd er voor elk onderdeel is ingeruimd, hoeveel vragen er in totaal zijn en andere relevante informatie over de test zelf. Als je deze details van tevoren begrijpt, is de kans kleiner dat je tijdens de eigenlijke test in de war raakt.

Neem de tijd

Hoe verleidelijk het ook is om je door het examen te haasten, het is beter om dat niet te doen. Haasten bij een lastige vraag of ingewikkelde taak helpt niet; neem de tijd en denk goed na over elk antwoord voordat je het indient. Vergeet niet dat nauwkeurigheid hier belangrijk is; hoewel een paar fouten je niet noodzakelijkerwijs diskwalificeren voor aanwerving, kunnen meerdere onjuiste antwoorden je kansen aanzienlijk schaden omdat werkgevers je capaciteiten via dit proces beoordelen.

Denk niet te lang na

Neem niet alleen de tijd voor elke vraag of taak, maar denk er ook niet te lang over na. Te veel nadenken kan leiden tot stress en verwarring, wat de prestaties bij een assessment als dit kan belemmeren – probeer je niet te laten leiden door angst. Als iets op het eerste gezicht te moeilijk of ingewikkeld lijkt, ga dan verder en kom zo nodig later terug; de kans is groot dat als je eenmaal enige afstand hebt genomen van een uitdagende vraag of taak, de complexiteit ervan gemakkelijker te hanteren zal zijn zonder dat je er te veel stress over hebt.

Heb plezier en blijf positief

Tot slot mag je niet vergeten dat assessments zoals Noa niet bedoeld zijn om eng of overweldigend te zijn – ze zijn gewoon bedoeld als hulpmiddel voor werkgevers, zodat ze de vaardigheden van een sollicitant nauwkeuriger kunnen inschatten dan wanneer ze alleen hun cv lezen. Vergeet dus niet om er plezier in te hebben – blijf tijdens het hele proces positief, zodat de resultaten een positief beeld geven van je capaciteiten en niet negatief als gevolg van door stress veroorzaakte reviews- of uitvoeringsfouten.

Conclusie

Het afnemen van assessments zoals Noa hoeft niet heftig te zijn – door van tevoren wat onderzoek te doen naar wat voor soort vragen er gesteld kunnen worden en door oplettend te zijn tijdens het afnemen (lees de instructies zorgvuldig; neem je tijd; denk niet te veel na en heb plezier) zouden individuen vertrouwen moeten hebben in hun vermogen om ze niet alleen accuraat af te ronden, maar ook goed genoeg te scoren dat werkgevers hun vaardigheden opmerken als meer dan alleen wat er op hun cv staat.

Bron: assessment training

Related Posts

Leave a Comment