Cadeautips voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën

by admin
0 comment

Ieder kind vind andere dingen leuk, maar voor verschillende leeftijden is het helemaal belangrijk om goed op te letten wat voor cadeautje je geeft. Zo zijn sommige speelgoedstukken nog niet  geschikt voor jonge kinderen en kunnen die zo een gevaar vormen. De meeste speelgoedwinkels hebben leeftijdscategorieën op het speelgoed staan, zodat je als gever van het cadeau alleen hiernaar hoeft te kijken. Bij een traktatie geldt eigenlijk hetzelfde. Niet elk cadeautje of elke vorm van eten is voor alle leeftijden mogelijk. Voor hele jonge kinderen is het belangrijk om geen kleine harde dingen te geven, aangezien ze deze in hun mond kunnen stoppen en hier zo in kunnen stikken.  

Hoe kies je uit alle mogelijkheden?

Het kiezen van een cadeautje kan lastig zijn, daarom is het leuk om samen met je kind een verlanglijstje te maken. Op internet zijn veel advertenties van speelgoed te vinden die hiervoor gebruikt kunnen worden. Zo kan het speelgoed ook online worden gekocht. Veel sites voor speelgoed hebben categorieën voor verschillende leeftijden. Denk hierbij aan boekjes, blokken, poppen, lego etc. Het is goed om te kijken naar wat een kind leuk vindt om te doen en wat een kind nog nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Zo kunnen blokken een goede manier zijn voor kinderen om te leren omgaan met vormen en dingen bouwen. 

Wanneer digitaal speelgoed? 

Naast normaal speelgoed bestaat er tegenwoordig ook veel digitaal speelgoed. Speciale camera’s, speelgoed dat lijkt op een telefoon, spelcomputers, playstation etc. Er gaan veel verschillende meningen rond over wanneer kinderen oud genoeg zijn om met dit soort speelgoed te kunnen spelen. Het is ten eerste belangrijk om je kind goed in de gaten te houden met dit soort speelgoed, om zo bijvoorbeeld verslaving te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om veel af te wisselen met verschillende soorten speelgoed en zo bijvoorbeeld ook speelgoed aan te bieden voor buiten. 

Related Posts

Leave a Comment