Creëer rust met de interieur trends van 2020

by admin
0 comment

De tijd loopt door en de trends op het gebied van interieur gaan daarin mee. Tegenwoordig is het voor steeds meer mensen moeilijk om rust te vinden. Zelfs thuis, waar je je normaal gesproken op je gemak hoort te voelen, voelt men zich vaak nog onrustig. Doordat we continu en overal verbonden zijn met de rest van de wereld hebben we het gevoel dat we niks mogen en kunnen missen. Dit heeft een grote invloed op hoe men zich voelt en dat uit zich weer in hoe mensen zich gedragen tegenover anderen. Maar niet alleen de online verbondenheid is van invloed op de innerlijke rust, ook de omgeving waarin je je verkeert is een belangrijk aspect op dit gebied. De interieur trends van 2020 spelen in op dit verlangen naar rust en zullen niet alleen zorgen voor een rustige sfeer in huis, maar ook een positieve invloed hebben op de innerlijke rust voor lichaam en geest.

Back to nature

De natuur brengt rust in mensen naar boven, hier gaat men dan ook vaak naar op zoek wanneer hij of zij toe is aan ontspanning. Door de natuur ook in huis terug te laten keren, creëer je niet alleen een unieke natuurlijke uitstraling, maar ook rust in de plek waar je deze zou moeten vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei verschillende vormen van houten meubels en decoratie of een marmeren vloer. Ook kurk is een fijn materiaal voor vloeren of muren. Naast hout zou je ook kunnen kijken naar jute, webbing, wol of riet. Dit zijn namelijk materialen die de natuurlijke uitstraling in huis sterk stimuleren.

Ga voor groen

Haal de natuur letterlijk in huis met verschillende planten. Ook deze dragen bij aan een rustige, natuurlijke sfeer in jouw persoonlijke omgeving. Omring jezelf met planten van alle soorten en maten. Zo is er voor elke huiskamer, keuken, slaapkamer, hal of badkamer wel een mooie, bijpassende plant te vinden. Planten die tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor in de badkamer. Ook zijn er planten die de lucht zuiveren en dus erg gezond zijn voor in de woon- en/of slaapkamer. Planten hoeven overigens niet altijd groen van kleur te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse planten met een roze bladkleur of een patroon in de bladeren.

Wil je toch graag van die natuurlijke sfeer in huis kunnen genieten, maar ben je helaas niet gezegend groene vingers? Niet getreurd! Droogbloemen zijn een opkomende trend, geven je huis een rustige, fijne uitstraling en gaan ook nog eens gegarandeerd jarenlang mee. Wat wil je nog meer? De perfecte toevoeging aan de decoratie bij jou in huis.

Creëer jouw eigen ‘Blue Zone’

Wil je jouw muur of muren graag voorzien van een likje verf, maar heb je nog geen idee welke kleur je hier voor wilt gebruiken? Volgens experts op het gebied van verf, kleur en design is blauw hier de perfecte kleur voor! Zo wordt er gerefereerd naar het klassieke blauw, maar bijvoorbeeld ook naar een licht groengrijze tint met blauwe ondertoon. Deze kleuren staan onder andere voor rust, helderheid en kalmte.

Related Posts

Leave a Comment