Welke apparaten kunnen er tegenwoordig echt niet meer ontbreken in een keuken?

by admin
0 comment

Elk huis heeft wel een keuken. Dit is namelijk dé plek waar het eten klaargemaakt wordt. Om warm eten klaar te maken is het nodig om een keuken te hebben. Elke keuken kan er natuurlijk wel anders uitzien. Waar de ene persoon misschien twee kleine kookpitjes en een aanrecht heeft, heeft de andere een grote hoekkeuken met van alles erop en eraan. Het maakt natuurlijk niet uit hoe groot of klein je keuken is, want je kan in alle keukens eten bereiden. Toch is er tegenwoordig keukenapparatuur die het koken heel veel makkelijker kunnen maken.

De vaatwasser

Als eerste is er natuurlijk de vaatwasser. Bijna iedereen heeft er tegenwoordig wel een. In een vaatwasser kan je al je vuile vaat neerzetten. Als de vaatwasser vol is, gooi je er een blokje schoonmaakmiddel in, zet je de vaatwasser aan en een aantal uur later komt al je vaat weer brandschoon de vaatwasser uit. Je kan het je nu bijna niet meer voorstellen, maar tot enkele tientallen jaren geleden, was een vaatwasser nog helemaal niet zo vanzelfsprekend als nu. Toen moest iedereen elke avond afwassen en afdrogen met de hand. Gelukkig is dat nu verleden tijd.

De oven

De oven is een apparaat dat wel al lang bestaat, maar zeker niet kan ontbreken in een keuken. In een oven kan je namelijk enorm veel gerechten klaarmaken. Je kan hele ovenschotels klaarmaken en in de oven afmaken, maar je kan ook gewoon dingen laten opwarmen, bijvoorbeeld stokbrood of pizza. De oven is dus erg handig voor een snelle en gemakkelijke hap, maar ook voor een uitgebreide ovenschotel is de oven zeer geschikt.

De airfryer

De airfryer is een vrij recente uitvinding, maar is zeker een aanrader om aan te schaffen als je deze nog niet hebt. De airfryer is eigenlijk een soort frituur, maar dan wordt er gefrituurd met lucht. In de airfryer kan je enorm veel klaarmaken. Je kan er bijvoorbeeld aardappeltjes of frietjes in klaarmaken. Ook kan je er stokbrood of afbakbroodjes in bakken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook nacho’s met kaas in de airfryer doen. Ook hele gerechten passen in de airfryer. In dit geval is het wel handig om er een bakpapiertje in te leggen, want anders moet je de airfryer heel erg vaak schoonmaken.

Een inductie of elektrische kookplaat

Omdat de gasvoorraad steeds kleiner en kleiner wordt, is het voor iedereen verstandig om op de korte termijn over te gaan naar een kookplaat die aangedreven wordt door inductie of door elektriciteit. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van gas, maar van milieuvriendelijke alternatieven. In alle nieuwe huizen die gebouwd worden, wordt in principe al geen gas kookplaat meer aangelegd. Als je zelf nog wel op gas kookt, is het waarschijnlijk nodig om over enkele jaren ook over te gaan naar een ander soort koken. De gasbel gaat namelijk ooit op en dan zal je het zeker nodig hebben. Daarnaast is gas ook een veroorzaker van aardbevingen, bijvoorbeeld in de provincie Groningen. Door van gas af te stappen, zorg je er ook voor dat deze aardbevingen minder worden.

Related Posts

Leave a Comment