Dakisolatie, echt ontzettend belangrijk

by admin
0 comment

Wanneer je slechts één onderdeel van je woning zou isoleren, dien je er altijd rekening mee te houden dat je er bij voorkeur voor zou moeten kiezen om dakisolatie te voorzien. Het isoleren van je dak kan er namelijk voor zorgen dat je kan rekenen op een zeer aantrekkelijke besparing op de energiefactuur. Bovendien kan je op deze manier ook je wooncomfort naar een hoger niveau tillen. Ben jij ook van plan om over te gaan tot het isoleren van het dak van je woning? Dan zijn er wel een aantal zaken waar je aandachtig voor zal willen zijn. Om welke zaken het hierbij precies gaat ontdek je hieronder.

Hoeveel kost dakisolatie? 

Wil je graag jouw dak laten isoleren? Dan zal je in eerste instantie natuurlijk een goed idee willen hebben van de gemiddelde kosten die daaraan verbonden zijn. Wat dit betreft kan je er rekening mee houden dat er sprake is van een gemiddelde kostprijs gelegen tussen de 20 en 100 euro per vierkante meter. De plaatsing is hierbij inbegrepen, maar de BTW niet. Hou er dus rekening mee dat deze nog bovenop deze kostprijs moet worden bijgeteld. Wanneer je beschikt over een gemiddeld dakoppervlak is er sprake van zo’n 80 vierkante meter. Dit betekent dat je kan rekenen op een kostprijs gelegen tussen de 1.600 & 8.000 euro. Hoeveel je precies zal moeten betalen voor het plaatsen van dakisolatie is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren, namelijk: 

  • Het soort dak waarover je beschikt;
  • De isolatiemethode die wordt toegepast; 
  • Het gebruikte dak isolatiemateriaal; 
  • De dikte waar de isolatielaag over beschikt; 
  • De moeilijkheidsgraad waarvan sprake is;

Wil je graag de kosten voor het plaatsen van dakisolatie behoorlijk kunnen drukken? Dan is het altijd een goed idee om even na te gaan of je mogelijks aanspraak kan maken op één of meerdere subsidies of niet. Wanneer dat het geval is, kan je op deze manier de investering toch aanzienlijk reduceren. 

Hoe kan je het dak van je woning isoleren?

Zoals hierboven al aangehaald geldt voor de plaatsing van dakisolatie dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Isolatiedekens;
  • Isolatieplaten;
  • Spuitisolatie;

Voor welk type isolatiemateriaal je nu precies gaat kiezen is niet alleen afhankelijk van het budget dat je voorhanden hebt, maar ook van het type dak waarvan sprake is. Het lijkt er wel naar uit te zien dat er vandaag de dag zeer veelvuldig voor wordt gekozen om gebruik te maken van spuitisolatie onder de vorm van PUR. Op deze manier kan er namelijk zeer nauwkeurig worden geïsoleerd. Het isoleren gebeurt in dit geval veel nauwkeuriger dan bij het gebruik van bijvoorbeeld isolatiedekens.

Het isoleren van je dak is altijd een prima keuze!

Voor het merendeel van de woningen geldt uiteraard dat ze al beschikken over dakisolatie. Toch moet het gezegd dat dit zeker niet geldt voor alle huizen die verspreid over Nederland zijn terug te vinden. Geldt dat niet voor de woning waar jij over beschikt? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Het plaatsen van dakisolatie met de producten van Jandeisolatieman.nl brengt immers veel voordelen met zich mee.

Related Posts

Leave a Comment