Tips voor een industriële badkamer

by admin
0 comment

Als je op zoek bent naar een badkamerstijl die modern en stoer is, dan is de industriële look misschien wel iets voor jou. Met de juiste materialen en details van Badkamerplanet kun je een industriële stijl creëren. Dit gaat zeker een unieke sfeer in je badkamer brengen! Laten we eens kijken naar de beste tips voor het creëren van een industriële badkamer. Lees verder!

Kies voor ruwe materialen

Een industriële badkamer maakt vooral gebruik van ruwe, onbewerkte materialen. Beton, staal, metaal, hout en baksteen zijn een aantal materialen die de badkamer een rauwe en robuuste uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen vloer, een metalen douchewand of een houten wastafelblad. Door deze materialen te combineren ontstaat er een stoere en moderne look in je badkamer.

Ga voor donkere kleuren

Bij een industriële badkamer passen donkere kleuren goed. Zwart, grijs en bruin zijn veelgebruikte kleuren die de badkamer een robuuste uitstraling geven. Wil je toch een beetje kleur toevoegen? Gebruik dan een accentkleur, zoals marineblauw. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast in handdoeken, een douchegordijn of een badmat. Het marineblauw zorgt voor een mooi contrast met de donkere kleuren en zorgt voor een mooie afwerking.

Gebruik open opbergruimte

In een industriële badkamer is het belangrijk dat de opbergruimte praktisch en functioneel is. Door open opbergruimte te gebruiken zoals een rek van metalen buizen of een houten plank, kan je handdoeken en andere badkameraccessoires gemakkelijk opbergen. Dit is niet alleen handig, maar het ziet er ook stoer uit! Wil je toch liever gesloten opbergruimte? Kies dan voor kasten met een industriële look zoals metalen kasten of houten kisten.

Combineer moderne en vintage elementen

Een industriële badkamer kan goed gecombineerd worden met vintage elementen. Denk hierbij aan oude fabriekslampen, een antieke spiegel of een vintage krukje. Het is wel belangrijk om een goede balans te vinden tussen modern en vintage, zodat het niet te druk wordt.

Kies voor minimalistische badkamermeubels

Bij een industriële badkamer passen minimalistische badkamer meubels het beste. Kies bijvoorbeeld voor een strakke wastafel, een eenvoudige douche en een simpel bad. Voor meer luxe kun je kiezen voor meubels met een industriële look, zoals een betonnen wastafel of een stalen douche.

Gebruik metalen details

Metalen details zijn een belangrijk element in een industriële badkamer. Je kunt kiezen voor een metalen douchekop, kraan of handdoekenrek. Hierdoor ontstaat er een uniforme uitstraling en past alles goed bij elkaar. Je moet goed letten op de kleur van het metaal, zodat het goed past bij de rest van de badkamer. Met deze tips kan je zelf aan de slag om een industriële badkamer te creëren!

Related Posts

Leave a Comment