De beste tips voor een nieuw kantoor

by admin
0 comment

Of je nou voor het eerst of voor de derde keer een kantoor in trekt, er is veel waar je aan moet denken en je keuzes kunnen ervoor zorgen dat de kosten hoog oplopen. Kies je bijvoorbeeld voor precies die ene interieurontwerper die van ver komt of kies je voor MV kantoor voor je projectinrichting? Ga je voor een ruim kantoor of houd je het knus? In dit artikel geven we je een aantal basistips om je te helpen bij het vinden en inrichten van het perfecte kantoor.

De ruimte zelf

Als je op zoek gaat naar een ruimte is er veel wat je mee kunt nemen in je keuze. Begin bij hoe groot de kantoorruimte moet zijn – ruim genoeg voor de mensen die er moeten werken, maar vergeet ook andere ruimtes niet. Denk aan hoeveel spullen je in een opslagruimte kwijt zal moeten kunnen, of je een grote keuken nodig hebt en als je veel meetings hebt is een vergaderruimte ook handig. Daarnaast is het handig om op de ligging te letten. Ontvang je je klanten op kantoor? Zorg dan dat het kantoor gelegen is op een goed bereikbare locatie. Kies niet zomaar voor het eerste kantoor dat je tegenkomt.  

De buitenkant moet kloppen

De buitenkant van het pand is belangrijk om twee redenen. Allereerst om te zorgen dat het pand veilig is en je binnen onder de goede omstandigheden kan werken. Laat bijvoorbeeld controleren of de dakbedekking nog niet vergaat zodat het niet gaat lekken en of de deuren en ramen goed afsluiten. Daarnaast is de buitenkant van het pand ook je uithangbord! Het kan helpen als het pand er onderhouden uitziet. Probeer ook aan de buitenkant te laten zien wat voor bedrijf aan de binnenkant zit, het liefst met naam van je bedrijf natuurlijk!

De inrichting

Houd er bij de inrichting van het pand rekening mee dat je er veel tijd door zal brengen: ga dus niet voor de goedkoopste materialen, maar zorg dat de inrichting van het pand productiviteit bevordert. Kies voor bureaus en stoelen die goed voor je lichaam zijn en niet op de lange termijn klachten opleveren. Kies voor een logische indeling die bij jouw bedrijf past, zorg dat spullen die het vaakst gebruikt worden makkelijk te bereiken zijn en dat er genoeg licht is. Als er weinig ramen zijn, kun je hier bijvoorbeeld spiegels voor gebruiken. Geef de muren neutrale kleuren, die concentratie bevorderen en dat de overige inrichting bij jou en je bedrijf past. Je gaat er veel tijd doorbrengen, dus het is fijn om je er tot op zekere hoogte thuis te voelen. Of dat nou neerkomt op planten, vloerkleden of een fotowand, het zal je helpen op de lange termijn. Hoe dan ook: laat je adviseren door een professional om het beste resultaat te krijgen. Online zijn er genoeg bedrijven te vinden die je kunnen helpen met het project en kantoorinrichting. Succes!

Related Posts

Leave a Comment