De juiste raambekleding voor jouw huis

by admin
0 comment

Heden ten dage zijn er vele soorten raambekleding beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Je keuze voor raamdecoratie zal dan ook afhangen van je eigen voorkeuren en wensen. Ben je een klassiek type of houd je toch meer van modern? Van welke kleuren en welk materiaal word jij nou vrolijk? En, zeker niet onbelangrijk: wat past er het beste in de rest van jouw interieur?

Jaloezieën en lamellen

Een populaire vorm van raambekleding zijn jaloezieën, die ook wel lamellen worden genoemd. Ze zijn er in horizontale en verticale vorm. Je kunt ze simpel openen en sluiten, of ze half-open laten als de situatie daarom vraagt. Met name deze laatste optie hebben jaloezieën voor op gordijnen. Door de half-open jaloezieën komt het licht wel binnen, zonder dat dit al te zeer ten koste gaat van je privacy.

Aluminium jaloezieën

Een nieuwe woontrend is het gebruik van aluminium jaloezieën. Omdat deze goed tegen vocht kunnen, worden ze vaak geplaatst in ruimtes als de keuken of de badkamer. Zeker zwarte aluminium jaloezieën geven deze ruimtes een zogenoemd industriële, strakke look. Vooral in een moderne badkamer geeft dit een schitterend effect. Door het trekkoord systeem kun je de lichtinval en inkijk zeer precies bepalen, afhankelijk van wat jij op dat moment wilt. Het is deze vrijheid die van de jaloezieën zo’n geschikte raambekleding maakt.

Niet in de slaapkamer

Door de fraaie look zou je aluminium jaloezieën ook elders in het huis kunnen plaatsen. Denk er echter wel goed over na dat jaloezieën nooit 100% het licht buiten houden. Dat is in de meeste ruimtes in huis geen probleem (integendeel), maar in de slaapkamer wil je dit misschien voorkomen. Immers: hoe donkerder deze plek ’s nachts is, hoe beter.

Related Posts

Leave a Comment