De tuintrends van 2022

by admin
0 comment

Sinds een aantal jaren zitten we veel vaker in de tuin dan alleen in de zomermaanden. Daarnaast wordt steeds meer duurzaamheid nagestreefd. Hoe ziet een hippe en moderne tuin eruit? Vijf tuintrends van 2022.

Unieke tuinmeubels van hergebruikt (of gekeurd) hout

We zien al een tijdje dat enkele op elkaar gestapelde pallets makkelijk samen een loungeset vormen. Hergebruiken van hout is hot! Tuinmeubels worden echter uniek als je de pallets eerst uit elkaar haalt en er vervolgens, met enige inspiratie van Pinterest en YouTube, bankjes, tafeltjes en andere blikvangers van knutselt. Wil je geen pallets uit elkaar halen, kies dan in ieder geval hout met een ecologisch keurmerk voor je ontwerpen.

Strandtent-elementen

Wanneer een deel van de tuin overdekt is – denk aan de populaire overkapping – zie je dat die plek ingericht is als een soort strandtent. Kleedjes, sierkussens, decoratieve spiegels, veel bamboe (is ook duurzaam) en alles wat aan strand en zee doet denken. Uiteraard ontbreekt de warmtebron niet, zodat dit ook in pakweg januari een behaaglijke zithoek is.

Natuurstenen muurtjes

Muurtjes van natuursteen om de borders mee af te scheiden, hebben een meer landelijke uitstraling en dat sluit prima aan bij het duurzaamheidsstreven. Het zijn stuk voor stuk verschillenden stenen die met het nodige cement of mortel een muurtje vormen. Je ziet deze muurtjes veel in Italië en Engeland, en ze geven een schilderachtig effect.

Moestuinbakken

Op en top duurzaam is het bijhouden van een moestuin. Ook voor je portemonnee, maar bovendien smaken je zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden veel beter dan hetgeen je bij de supermarkt haalt. Veel groenten doen het goed op Hollandse bodem: van kievitsbonen tot palmkool en van tomaten tot courgettes. Basilicum kweek je in een kleine kas.

Weg met strak en grijs!

Omdat er een tijdje geen reis naar het zuiden van Europa mogelijk is geweest, zijn we de mediterrane sferen naar onze tuin gaan halen. Weg grijs beton, rechte lijnen en zwarte en witte meubels: hallo terracotta, hout, groen en gezellige chaos! Het hoeft allemaal niet meer super strak ingekaderd te worden, je tuin is geen wiskunde schrift en kleur is niet verboden. Nooit geweest, trouwens.

Related Posts

Leave a Comment