Dit zijn de beste kokend-waterkranen voor 2021

by admin
Dit zijn de beste kokend-waterkranen voor 2021

Je kunt tegenwoordig echt niet meer zonder een exemplaar, en iedereen die zijn of haar keuken verbouwd plaatst er dan ook één, een kokend waterkraan. Het gemak en de luxe uitstraling zijn een aanwinst voor elk huis, en iedereen kan er van meegenieten. Maar de aanschaf van zo’n kokend waterkraan kan lastig zijn, want wat voor soort moet je aanschaffen en welke werkt het beste? De kwaliteit van de kranen kan flink verschillen en daarom is het verstandig om van tevoren te onderzoeken welke kraan voor jou het beste is. In deze blog bespreken we daarom wat de verschillen zijn tussen kokend waterkranen en een aantal verschillende soorten kokend waterkranen waarvan wij denken dat ze erg geschikt zijn. Aan jou de keuze welke je het mooist en meest praktisch vindt.

Verschillen

Kokend waterkranen kunnen op een aantal manieren van elkaar verschillen. Als eerste is dat de capaciteit, oftewel het aantal liters, van de boiler die aan de kokend waterkraan vast zit. De ene kraan heeft een grotere boiler dan de andere en heeft daarmee dus ook een grotere capaciteit. Wat voor jou praktisch is hangt af van waarvoor je de kraan het meeste gaat gebruiken. Als je af en toe een kopje thee wilt drinken is een boiler van 4 liter waarschijnlijk meer dan genoeg, als je regelmatig meerdere pannen wil vullen met warm water, is het verstandiger om voor een boiler van 8 liter te gaan. Dan is er nog het exterieur van de kraan. De look van de kraan verschilt uiteraard per merk. Je kunt kiezen voor een kraan met ronde hals, of voor een modernere vierkante hals. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de stijl waar je in je huis voor hebt gekozen.

Merken

Er zijn drie merken waarvan wij denken dat ze de beste zijn. Als eerste de Quooker kraan. De quooker is misschien wel het meest bekende merk, en ook een van de betere. De voordelen van een Quooker kraan zijn dat de kraan erg stijlvol is en eigenlijk wel in elke keuken past, ook is Quooker een Nederlands merk. Een nadeel van een Quooker kraan is dat Quooker vaak een van de duurdere merken op de markt is, daar moet je dus wel budget voor hebben. Als tweede merk hebben we voor HOTTO gekozen. HOTTO is een bedrijf dat de kraan een stuk goedkoper produceert. Als je budget dus wat lager is, maar je wel heel erg graag een kokend waterkraan in je keuken wil plaatsen, dan zou HOTTO een goed merk voor je zijn. Ondanks de lagere prijs, doet de HOTTO kraan zeker niet onder voor bijvoorbeeld de Quooker kraan. Als laatste zou je ook nog kunnen kiezen voor een kokend waterkraan van Grohe. Grohe is een betrouwbaar merk en het handige aan Grohe is dat ze ook heel veel andere soorten producten verkopen. Als je dus meerdere producten zou willen aanschaffen, bijvoorbeeld een douche, wastafel of gootsteen, dan kun je dit goed combineren en ben je in één keer klaar. Al met al zijn er dus meerder goede keuzes voor in je keuken.