Het is heel erg leuk en gezond om te tuinieren. Wanneer je de trotse eigenaar bent van een tuin of moestuin dan wil je natuurlijk niets liever dan dat jouw tuin er ook mooi bij staat. Of je nu op zoek bent naar zaden om mooie planten mee te krijgen of omdat je heerlijk wilt genieten van vers gekweekte groente. In beide gevallen maakt dit niets uit, je hebt goede kwaliteitszaden nodig om een mooi resultaat te krijgen. Een groothandel zaden kan je hierbij helpen. In de blog lees je meer over de groothandel en hoe je hier optimaal van kunt profiteren!

Je bent goedkoper uit

Wanneer je je zaden koopt bij een groothandel ben je veel goedkoper uit dan in een plaatselijke supermarkt. Daarnaast zijn de opties in een plaatselijke supermarkt voor zaden veel beperkter. In een supermarkt vind je vaak van die molentjes met daarin allerlei zaden alleen dit zijn de meest gangbare, unieke soorten zul je hier niet vinden.

Maar een supermarkt rekent veel meer voor een paar zaden. Dat komt omdat ze niet bulk kunnen inkopen en daardoor rekenen ze met een grotere winstmarge. Daar ben jij als klant natuurlijk de dupe van want daardoor betaal je de jackpot voor een paar zaden. Zeker wanneer je een grote lap grond van zaden moet voorzien tikt dit enorm aan.

Zaden van de supermarkt zijn leuk wanneer je bijvoorbeeld thuis een paar plantjes wilt doen. Denk aan kruiden voor in de keuken zoals basilicum en peterselie. Wanneer je het serieuzer wilt aanpakken zit je beter bij een groothandel zaden. Een groothandel zaden heeft veel meer te bieden en tegen interessante tarieven.

De groothandel is een specialist

Er is nog een reden waarom het verstandig is om jouw zaden voor de tuin bij een groothandel zaden te kopen. Bij de groothandel voor zaden werken namelijk mensen die verstand hebben van zaden. Zeker wanneer je specifieke zaden koopt is het handig om hier advies over te krijgen. Maar ook als je een beginnende tuinier bent is het fijn om een beetje op weg geholpen te worden.

Een goede groothandel vindt jou als klant belangrijk en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij tevreden bent over de zaden die je hebt gekocht en dat je ook goed weet hoe je de zaden moet verzorgen. Want ook dat stukje is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel. Via tuinplus.nl kun je heel veel informatie vinden en kun je ook mooie zaden kopen.

Kennis verdiepen

Als je gaat beginnen met tuinieren is het heel erg belangrijk om goed te verdiepen in wat je nu precies wilt verbouwen. Want iedere soort heeft een specifieke verzorging nodig. Daarnaast is het ook nog eens zo dat niet alle zaden met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hier zit heel veel verschil in namelijk. Als je sommige zaden naast elkaar plant gaat het mis.

Daarom is het belangrijk om te investeren in goede kennis. Zo wordt het tuinieren namelijk leuker en zullen de resultaten ook meer naar tevredenheid zijn.

Related Posts

Leave a Comment