Dordrecht is een prachtige stad met voor iedere woningzoeker een aantrekkelijke optie. Dordrecht is een stad met een eigen karakter doordat er veel oude panden staan. Van eengezinswoningen tot appartementen, je vindt ze in Dordrecht. Naast de oude panden wordt er veel nieuwbouw in Dordrecht gebouwd. 

Wie op zoek is naar een woning in Dordrecht in niet de enige. Het is een populaire stad voor alle leeftijdsgroepen. Zomaar even een huis kopen zit er dan ook bijna niet in. Met een makelaar in Dordrecht maak je veelal meer kans. 

Wat is je financiële situatie

Als je een huis wilt gaan kopen is het belangrijk om vooraf te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Dit verkleind het aanbod huizen voor jou. Het is zonde van je tijd en energie om huizen te bekijken die niet bij jouw financiële situatie passen. Je financiële situatie hangt van een aantal zaken af. Koop je bijvoorbeeld alleen of met een partner, heb je gespaard of kan een familielid bijspringen. Er zijn diverse tools waarbij je je maximale hypotheek kunt berekenen. Echter is dit altijd een indicator. Over het algemeen hebben makelaars een breed netwerk van hypotheekadviseurs die je van advies kunnen voorzien. Het weten van je financiële mogelijkheden maakt je zoektocht naar jouw droomhuis makkelijker en verkleind het aanbod op huizen. 

Welk soort huis zoek je

Na het in kaart brengen van je financiële situatie is belangrijk om in je zoektocht naar jouw droomhuis een afbakening te maken. Welk soort huis zoek je? Ben je op zoek naar een appartement, een eengezinswoning of naar nieuwbouw in Dordrecht? Hoeveel kamers moet het huis of appartement aan voldoen? Hoeveel m2 wens je te hebben. Zoek je een huis met tuin of een appartement met balkon? Veel vragen die je jezelf moet stellen om het aanbod huizen te verkleinen. Daarnaast is het goed je wensen van de stijl van het huis in kaart te brengen. Zoek je een bijvoorbeeld authentieke uitstraling of een moderne uitstraling? 

Door deze vragen aan jezelf te stellen krijg je een beter beeld van een droomhuis. Een makelaar kan je adviseren of dit plaatje past bij jouw financiële situatie. Een makelaar in Dordrecht is altijd op de hoogte van het laatste aanbod huizen die te koop staan. Samen met de makelaar kun je beginnen aan de huizenjacht en bezichtigingen inplannen. 

Begin je zoektocht naar jouw droomhuis

Het zoeken naar jouw droomhuis kan als het zoeken naar een naald in een hooiberg zijn. Afhankelijk van je vereisten die je aan een woning stelt is er een aanbod. Een makelaar ondersteunt je bij het zoeken van een droomhuis. Daarnaast kijken ze ook naar bijvoorbeeld de staat van het huis en hoe realistisch de vraagprijs is. Heb je je droomhuis gevonden? Dan kun je samen met de makelaar een biedstrategie opstellen. Een NVM makelaar is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en kan een realistische schatting van de uiteindelijke verkoopprijs maken. Daarbij houden ze rekening met staat van het huis, de buurt en de vraag. Zodoende maak jij meer kans op het kopen van jouw droomhuis in Dordrecht!

 

Related Posts

Leave a Comment