Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een huis?

by admin
0 comment

Een huis kopen in Almelo kan een hele opgave zijn. Er komen hier dan ook een hoop zaken bij kijken, waarvan enkele afhangen van je eigen voorkeuren en keuzes. Elk huis is anders, maar er zijn enkele zaken waarvan het altijd belangrijk is om er op te letten. Hieronder enkele van de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Gebreken

Elk huis dat eerder bewoond is, heeft wel enkele gebreken. Gebreken heb je in zichtbare en in verborgen, onzichtbare vorm. Een zichtbaar gebrek kan bijvoorbeeld voorkomen in de vorm van versleten trappen, of schade aan de deuren. Onzichtbare gebreken zijn gebreken die je op het eerste gezicht niet kunt zien, en soms pas aan het licht komen nadat de overdracht van het huis compleet is. Denk hierbij aan een compleet verstopt riool, of in een erger geval, versleten en brandgevaarlijke elektra. Meestal weet de verkoper van het huis ook niks van deze gebreken, omdat deze verborgen zijn. Om deze reden wordt er bij huizen in Almelo vaak een ouderdomsclausule in de overeenkomst gezet, waarin wordt vermeld dat je niet van dezelfde kwaliteit uit gaan kan als bij bijvoorbeeld een nieuw huis, omdat het huis al heel wat jaren meegaat.

Melding in de verkoopovereenkomst

Vaak wordt er ook een regel in de koopovereenkomst vermeld, waarin wordt aangegeven dat het huis wordt verkocht met alle gebreken, zowel zichtbaar als onzichtbaar, waar de verkoper geen weet van heeft. Wanneer dit wordt aangegeven in de verkoopovereenkomst, is de verkoper alleen nog maar verantwoordelijk voor achtergehouden gebreken, dus wanneer de verkoper de gebreken heeft geprobeerd te verdoezelen, of bij ernstige verborgen gebreken. Ernstige gebreken liggen in %Plaats% namelijk net iets anders, in dat ze de nieuwe bewoner in gevaar kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan een doorgerot dak, wat een groot gevaar kan zijn mits dit onbehandeld blijft. Het is echter vooraf wel belangrijk een bouwkundig onderzoek te laten doen. Het doel van dit onderzoek is het aan het licht brengen van eventuele gebreken, zodat je als koper niet voor verassingen komt te staan.

Kosten van de koop

Het letten op zaken rond gebreken is slechts een klein aspect van het kopen van een huis. Het is ook erg belangrijk om vooraf te berekenen wat het je gaat kosten om je droomhuis te kopen. Taxatie, de notariskosten en het eventueel overbieden van andere partijen zijn allemaal zaken die je tegen kan komen wanneer je een huis wilt gaan kopen. Om deze reden is het erg belangrijk om vooraf goed te berekenen wat jij allemaal kwijt bent aan eventuele kosten, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan en het kopen van jouw droomhuis een nachtmerrie wordt!

Related Posts

Leave a Comment