Het vervangen van een screendoek: Stap-voor-stap gids

by admin
0 comment

Screendoeken, vaak gebruikt in zonneschermen, terrasoverkappingen en veranda’s, zijn essentieel voor zowel zonwering als voor privacy. Maar net als al het andere materiaal, kunnen ze beschadigen of slijten na verloop van tijd. Gelukkig hoeft het vervangen van een screendoek niet ingewikkeld te zijn. In deze blog leggen we uit waarom, wanneer en hoe je een screendoek kunt vervangen om je buitenruimte weer fris en functioneel te maken.

Waarom zou je een screendoek vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een screendoek te vervangen:

 1. Slijtage: Na verloop van tijd kan het doek tekenen van slijtage vertonen, zoals het dunner worden, rafelen of verkleuren.
 2. Beschadiging: Stormen, huisdieren of ongelukjes kunnen ertoe leiden dat er gaten of scheuren in het doek komen.
 3. Esthetiek: Misschien wil je gewoon de uitstraling van je ruimte opfrissen met een nieuw patroon of kleur. 

Wanneer is het tijd om het screendoek te vervangen?

Het is tijd om het doek te vervangen als:

 • Het doek verbleekt is door de zon en zijn kleur heeft verloren.
 • Er zijn zichtbare gaten, scheuren of andere beschadigingen.
 • Het doek niet meer soepel op- of afrolt.
 • Je merkt dat het doek zijn functie als zonwering niet meer doet.

Stap-voor-stap gids voor het vervangen van een screendoek

 1. Meten: Begin met het opmeten van de breedte en hoogte van het oude screendoek. Dit zorgt ervoor dat het volgende doek wat je koopt perfect past.
 2. Aanschaffen: Koop een nieuw screendoek bij een betrouwbare leverancier. Let hierbij op de kwaliteit, UV-bescherming en de kleur van het doek.
 3. Oude doek verwijderen: Rol het oude screendoek volledig uit en maak het los van de rolbuis. Afhankelijk van het type scherm kan dit variëren, dus raadpleeg eventueel de handleiding van je zonnescherm.
 4. Nieuwe doek bevestigen: Bevestig het nieuwe doek aan de rolbuis. Zorg ervoor dat het strak en zonder vouwen of bobbels wordt bevestigd.
 5. Testen: Nadat je het nieuwe doek hebt geïnstalleerd, test je de werking door het meerdere keren op en neer te rollen. Dit zorgt ervoor dat eventuele kleine aanpassingen gedaan kunnen worden voordat je het project afrondt.
 6. Onderhoud: Om de levensduur van je nieuwe screendoek te verlengen, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken en te beschermen tegen weersomstandigheden.

Conclusie

Het vervangen van een screendoek kan de uitstraling en functie van je buitenruimte erg verbeteren. Met de juiste voorbereiding en zorg is het iets wat je zelf kunt uitvoeren, wat je zowel tijd als geld kan besparen. Als je twijfelt over je vaardigheden of als je een specifiek screendoek wilt laten vervangen, is het handig om een professional in te schakelen. Wij raden K&K zonwering aan. Wat je ook kiest, een nieuw screendoek zal zeker zijn steentje bijdragen aan je buitenruimte.

Related Posts

Leave a Comment