Heb je een interim finance professional nodig om je team tijdelijk mee te versterken? Het inhuren van extra resources kan een goede manier zijn om een plotselinge piek in de werklast, projectbehoeften of andere korte termijn-vereisten op te vangen. Hier zijn vijf tips om in gedachten te houden bij het zoeken naar de juiste interim finance professional.

Tips bij het vinden van een interim finance professional

Tip 1

Zorg ervoor dat ze de ervaring en expertise hebben die je nodig hebt. Hoe goed iemand er op papier ook uitziet, als hij niet over de vereiste vaardigheden voor de job beschikt, is het niet de moeite waard om verder te gaan. Voordat je een opdracht aanbiedt aan een interim finance professional, dien je ervoor zorgen dat deze een bewezen staat van dienst heeft die overeenkomt met wat je nodig heeft.

Tip 2

Bekijk hun referenties en lees reviews van eerdere klanten. Elke goede interim finance provider zou je moeten kunnen voorzien van voldoende referenties van eerdere klanten – en die referenties moeten recent zijn en relevant voor je branche of specialisme. Kijk bovendien online naar wat anderen hebben gezegd over het werken met die persoon of dat bedrijf; dit geef je enig inzicht in hoe goed ze met anderen werken en help je ervoor te zorgen dat je verwachtingen realistisch zijn voordat je verder gaat.

Tip 3

Vraag feedback aan huidige werknemers die hen persoonlijk of professioneel kennen. Als iemand in je organisatie eerder heeft gewerkt met een interim finance provider (of deze zelfs persoonlijk kent), vraag dan hun mening voordat je een beslissing neemt. Zij kunnen een waardevol inzicht hebben in de werkethiek en houding van de persoon die je kan helpen bij je besluitvormingsproces – vooral als het iemand is die op afstand werkt in plaats van op je kantoor.

Tip 4

Zorg ervoor dat alle partijen de verwachtingen vooraf duidelijk begrijpen. Het is belangrijk om de verwachtingen te bespreken voordat je aan een opdracht begint, maar vooral wanneer je een interim finance professional in dienst neemt, omdat deze wellicht niet bekend is met de cultuur of processen van je organisatie (en vice versa). Wees duidelijk over deadlines, te leveren prestaties, communicatie-protocollen, etc., zodat iedereen meteen op één lijn zit – dit bespaart tijd (en hoofdpijn) in de toekomst.

Tip 5

Zorg voor een plan voor de terugkeer naar het reguliere personeel zodra het project is afgelopen (indien van toepassing). Zelfs als je op korte termijn een interim finance professional in dienst neemt, is het belangrijk om vooruit te denken en te plannen hoe alles weer overgaat als hij of zij vertrekt – vooral als er nog geen permanente vervanger beschikbaar is of als er geen plannen zijn om er in de nabije toekomst een aan te nemen. Dit zal ervoor zorgen dat de zaken niet in het honderd lopen en dat alles soepel verloopt na het vertrek.

Conclusie

Interim finance professionals kunnen een mooie oplossing zijn voor bedrijven die extra hulp nodig hebben zonder lange termijn-middelen vast te leggen; het is echter belangrijk om de tijd te nemen bij het vinden van de juiste pasvorm voor de behoeften van je team. Met behulp van deze vijf tips kun je ervoor zorgen dat je een ervaren persoon vindt die over alle noodzakelijke vaardigheden beschikt en die waarschijnlijk goed zal samenwerken met bestaande medewerkers en snel en efficiënt deel gaat uitmaken van je team – zodat je meer tijd hebt om projecten uit te voeren in plaats van mensen te vinden.

Bron: Dit is Feller

Related Posts

Leave a Comment