Ho Ho Ho, geen echte boom meer?

by admin
0 comment

Het is alweer december en dat betekent: bijna Kerstmis! Ga jij dit jaar voor een arreslee in de tuin, een kerstmannetje in de vensterbank of vrolijke lampjes aan je balkon? Waar je ook voor kiest, net als de rest van Nederland ga je ook een kerstboom opzetten. Een echte of nepperd, het kan allebei. Maar ho ho ho, geen echte boom meer? Jazeker, steeds meer mensen maken die keuze.

Een echte of kunstkerstboom opzetten?

Of je nou een echte of neppe kerstboom neemt, een ding mag je sowieso doen: opzetten en versieren! Dat is natuurlijk het leukste aan Kerst. Totdat je het doosje met lampjes opent, tenminste. Want die zitten altijd in de knoop. Maar de ballen en slingers ophangen, zorgen dat de huisdieren er niet bij komen maar de boom toch vol lijkt. Geweldig!

Een echte boom opzetten is niet zo moeilijk. Je haalt hem in huis, plaatst hem in een grote plantenbak en zet die op een handige plek neer. Een kunstkerstboom opzetten kost meer moeite. Die heeft namelijk losse onderdelen. Zoals de voet, de stam en alle losse takken. Let op; er zijn ook makkelijke kerstbomen. Daarbij bestaat de stam uit 3 of 4 delen, maar zitten alle takken al vast in de stam. Dat scheelt een hoop werk!

De voordelen van een kunstkerstboom

Een kunstkerstboom heeft veel voordelen. Je hoeft niet de kou in om een echte boom te zoeken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de naalden eraf vallen en een rommel maken. En als je in een appartement woont, heb je geen standaard nodig voor je kunstboom – die kan gewoon op de grond staan.

Er zijn er kunstkerstbomen in alle soorten en maten. Wil je lichtgroen, donkergroen of zelfs een helemaal witte? Alles is mogelijk. Er zijn zelfs kunstkerstbomen met nepsneeuw op de bovenste takken! Een witte kerst krijgen we in Nederland misschien niet meer, maar met een besneeuwde kunstkerstboom haal je die herinneringen wel in huis.

Bovendien bespaar je met een kunstkerstboom veel geld. Tenminste, als je die meer dan 5 jaar houdt. Het is namelijk duur om een neppe kerstboom te kopen. Maar als je 5 jaar lang een echte boom koopt, ben je duurder uit dan met een kunstkerstboom.

Ga jij dus voor een nepperd? Kies dan eentje die je over een paar jaar ook nog mooi zult vinden.

De voordelen van een echte boom

Natuurlijk heeft een echte boom ook veel voordelen. Zo vond ik het als kind geweldig om met mijn ouders naar de winkel te gaan en “de mooiste” uit te zoeken. Die is te dik, die is te dun.. En die mooie hoge past niet in de woonkamer.. Het was een heel proces, maar wel gezellig om samen te doen! En met een echte boom heb je dit gezellige uitje elk jaar weer.

Bovendien ruikt een kerstboom heerlijk. De geur van de dennennaalden, de verse aarde – daar kan een nepperd niet aan tippen.

In januari moet je de kerstboom weer wegbrengen – terug naar de tuinder of naar het afvalbrengstation. Dat is even wat gedoe. Maar je hoeft tenminste niet het hele jaar door een kunstkerstboom te bewaren. Want waar maak je nou plek voor zo’n groot ding? De zolder is al overvol en in dat hoekje onder de trap past ie bij lange na niet.

Ga jij dus voor een echte boom? Neem dan vooral je familie of vrienden mee, want er samen een uitzoeken is hartstikke leuk!

Related Posts

Leave a Comment