Hoe draag je bij aan een groene wereld?

by admin
0 comment

Vandaag de dag is het heel belangrijk om aan het welzijn van de wereld en het milieu te denken. Alleen als iedereen zo goed mogelijk zijn of haar steentje bijdraagt gaat dat goed lukken en zorgen we voor een beter milieu. Maar hoe kan je nou het beste bijdragen aan een groenere wereld of samenleving? Hieronder hebben we een paar voorbeelden voor je op papier gezet zodat je een beetje een idee krijgt hoe je hieraan kan bijdragen.

Minder energie verbruiken 

Minder energie verbruiken is de populairste manier om bij te dragen aan een groenere wereld, denk hierbij aan dus minder kolen stoken. Door hier in te minderen krijgen we minder fijnstof en broeikasgassen in de lucht. Het is dus beter voor het klimaat maar ook voor je eigen longen en luchtwegen. Door minder energieverbruik is het ook makkelijker om aan groene stroom te gaan doen.

Groene stroom

Groene stroom is ook een hoge marktleider wat betreft bijdragen aan een groenere wereld of samenleving. Op welke manieren kan je allemaal zorgen voor groene stroom? Hieronder hebben we een paar manieren voor je op een rijtje gezet.

Zonnepanelen 

Zonnepanelen is een van de meest voorkomende manieren om groene stroom op te wekken, door middel van de panelen op het dak wordt er zonlicht opgevangen. Dit zonlicht wordt via de panelen omgezet in stroom. Dit zorgt er dus voor dat je niet meer op de ouderwetse manier stroom hoeft te pakken maar het nu dus krijgt van de zon door middel van het zonlicht en de zonnepanelen. Dit is beter voor het milieu en ook beter voor de portemonnee van de persoon die ze op zijn of haar dak heeft. 

Groen dak

Een andere optie voor op je dak is een Sedumdak, dit zijn planten waar je dak mee vol wordt gelegd. Dit draagt bij aan de isolatie van je dak, hierdoor blijft het dus s winters warmer in je woning omdat de warmte beter vast wordt gehouden dan bij een normaal dak. Het heeft dezelfde werking in de zomer met de koelte vast houden. Voor zo’n dak krijg je een Sedumdak subsidie dit is natuurlijk positief omdat het een sedumdak aantrekkelijker maakt om aan te schaffen. 

Related Posts

Leave a Comment