Hoe kun je je woning duurzaam verwarmen?

by admin
0 comment

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Veel mensen willen ook graag hun woning verduurzamen en een grote eerste stap is het besparen van energie. Dat kan door bijvoorbeeld de woning te isoleren, maar je kunt ook bewuster omgaan met de verwarming. Er zijn verschillende manieren om je woning duurzaam te verwarmen, in dit artikel vertellen we je daar meer over.

Je woning duurzaam verwarmen begint meestal met een manier van verwarmen zoeken waarbij geen gas verbruikt wordt. Gas is namelijk een fossiele brandstof en het kost erg veel CO2 om dit te gebruiken. Met elektriciteit kun je ook je woning verwarmen. Doe je dat door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, dan kun je je woning grotendeels met groene energie verwarmen.

Met een infraroodpaneel lokaal verwarmen

Infraroodpanelen winnen snel aan populariteit. Niet zo gek, want ze zijn erg praktisch en ook mooi. De panelen kun je tegen de wand of op het plafond plaatsen en vallen zo haast niet op. Ze stralen infrarood warmte uit, waardoor ze enkel mensen en objecten warm maken. Zo blijf jij lekker warm, maar gaat er geen energie verloren in de lucht. Je kunt zo’n infraroodpaneel gemakkelijk laten installeren.

Verwarmen met hout

Met hout verwarmen is voor niet iedereen een optie, niet iedereen heeft immers een houtkachel of openhaard. Als je deze echter wel hebt, is het verwarmen van je huis met hout een erg fijne optie. Het geeft een prettige warmte en je steekt de kachel enkel aan wanneer het nodig is. Daarbij kun je duurzaam gekweekt hout kopen, waardoor je zeker weet dat je bijdraagt aan gezonde bossen.

Zonneboiler

Je kunt ook voor een zonneboiler kiezen. Een zonneboiler verwarmt water met energie van de zon, waarna dat warme water wordt opgeslagen. Dat water kun je gebruiken op de momenten dat je het nodig hebt, bijvoorbeeld als je gaat douchen, of als je de verwarming aan wilt zetten. Hiervoor wordt dus enkel groene energie gebruikt.

Related Posts

Leave a Comment