Je huis zelf verkopen of met een makelaar? Lees hier wat de beste keuze is!

by admin
0 comment

Wil je jouw huis graag verkopen? Dan heb je vast de opties al zitten bekijken. In de meeste gevallen verkopen mensen hun huis met behulp van een verkoopmakelaar. Maar het is ook mogelijk om je huis zelf te verkopen. Wat de beste keuze is? Dat hangt van jezelf af. Wij hebben een aantal voordelen van beide opties op een rijtje gezet. De keuze is aan jou! 

De voordelen van een huis zelf verkopen

Lagere kosten

De meest genoemde reden om zelf je huis te verkopen is vanwege het geld. Het is goedkoper om zelf je huis te verkopen omdat je geen kosten moet betalen aan de makelaar. Dit kan al snel duizenden euro’s schelen. Voor veel mensen is dit dan ook de belangrijkste afweging. 

Flexibel

Daarnaast ben je zelf vaak flexibeler dan een makelaar. Ook buiten kantoortijden om kan je een rondleiding voor geïnteresseerden verzorgen. Daarnaast weet je veel van het huis en kun je een potentiële koper er daarom veel over vertellen. 

De voordelen van een huis verkopen met een makelaar

Alles geregeld

Het voordeel van een huis verkopen met een makelaar is dat alles is geregeld. De makelaar regelt de bezichtigingen, maakt foto’s en zorgt dat je huis op Funda komt te staan. Daarnaast heeft de makelaar contact met de mogelijke kopers en regelt hij de biedingen. Met een makelaar heb je dus weinig omkijken naar de verkoop van een huis. Als je druk bent, is een makelaar dus zeker een goede optie. 

Groot netwerk

Een makelaar heeft over het algemeen een groot netwerk. Daardoor kan deze ook potentiële kopers uit andere plaatsen bereiken. Verkoop je bijvoorbeeld jouw huis in Groningen? Dan kan een verkoopmakelaar uit Groningen dankzij zijn netwerk ook mensen uit bijvoorbeeld Amsterdam interesseren voor jouw woning. Je kunt dus meer potentiële kopers aantrekken voor je huis. 

De beste prijs

Zoals eerder genoemd regelt de makelaar ook de biedingen. Een makelaar is op de hoogte van hoe het precies werkt op de markt en kan daardoor ook het beste onderhandelen. Hij of zij weet daarom altijd de beste prijs uit jouw huis te halen. 

Beide opties hebben dus zo hun voordelen. Aan jouw de keuze wat het beste bij jouw past. Veel succes met de verkoop van je huis! 
Bron: Makelaar Groningen

Related Posts

Leave a Comment