Hoe moet je laminaat onderhouden?

by admin
0 comment

Het aanschaffen van een laminaatvloer is een hele investering. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook qua tijd. Er moet namelijk goed over nagedacht worden wat voor laminaat je wilt. Tegenwoordig zijn er verschillende kleuren en motieven te krijgen. Waar ligt je voorkeur? En waar moet de laminaatvloer komen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet afvragen voordat je laminaat gaat kopen. Het is namelijk niet iets dat je iedere dag koopt. Om zo lang mogelijk te genieten van jouw laminaatvloer is het noodzakelijk om de vloer goed te onderhouden. Maar hoe doe je dit?

Laminaat reinigen

Om de levensduur van jouw laminaat te verlengen is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen en dweilen. Een verkeerde manier van schoonmaken zorgt ervoor dat de laminaatvloer sneller beschadigd. Er ontstaan dan vlekken of er blijft een waas achter. Dit komt door het gebruik van een verkeerd reinigingsmiddel. Dit is hartstikke zonde! Om dit te voorkomen is het verstandig om altijd te informeren naar welke reinigingsmiddelen geschikt zijn voor jouw laminaat. Meestal is dit een speciaal reinigingsmiddel. Daarnaast zorgt te nat dweilen op den duur ook voor problemen bij bepaalde soorten laminaat. Het laminaat gaat hierdoor sneller slijten. Het is dan ook te adviseren om altijd zo droog mogelijk te dweilen. Dweil je per ongeluk te nat? Geen probleem, want het nadrogen van de vloer met een schone theedoek helpt.

Laminaat onderhouden

Bij iedere vloerenspecialist is een speciale onderhoud set te krijgen voor jouw laminaatvloer. Hiermee is het mogelijk om de levensduur van je laminaat te verlengen. In deze set zit een laminaatreiniger. Dit is een soort allesreiniger, maar dan speciaal voor een laminaatvloer. Perfect voor het grondig reinigen van je laminaat. Het intensief reinigen van de laminaatvloer is handig om eens in de zoveel tijd te doen. Daarnaast bevat de onderhoud set viltlappen. Deze viltlappen zijn eenvoudig onder meubels te monteren om krassen te voorkomen. Mocht er toch een krasje ontstaan dan heb je de reparatie set nodig. Hierin zitten verschillende kleuren was om de juiste kleur te mengen. Met de juiste kleur was is het mogelijk om krassen op te vullen. Hierdoor mengt het was zich met het laminaat en verdwijnen krassen als sneeuw voor de zon. Het onderhouden van een laminaatvloer is dus kinderspel!

Related Posts

Leave a Comment