Kozijn schroeven, wat maakt ze zo speciaal?

by admin
0 comment

Kozijn schroeven, de naam zegt het al, zijn schroeven om op een gemakkelijke manier kozijnen of balken te bevestigen in steen zonder pluggen te hoeven gebruiken. Een andere benaming voor kozijn schroeven is betonschroeven of steenschroeven. Er zijn twee varianten, eentje met een plat verzonken kop en eentje met een cilinderkop. Er zijn verschillende soorten en maten kozijn schroeven elk met een eigen toepassing. Er zijn kozijn schroeven voor gebruik bij houten kozijnen en er zijn kozijn schroeven voor gebruik bij kunststof of aluminium kozijnen. Een kozijnschroef heeft een diameter van 7,5 mm en is er in verschillende lengtes.

Hoe weet ik welke kozijnschroef ik nodig heb?

De kozijnschroef die je nodig hebt is afhankelijk van het type kozijn. Er bestaan kozijn schroeven voor houten kozijnen maar ook kozijn schroeven voor kunststof of aluminium kozijnen. Kozijnschroeven kunnen gebruikt worden zonder pluggen te gebruiken en zorgen voor een goede, degelijke montage. Voor het gebruiken van kozijnschroeven is het van belang een goed passend bitje te gebruiken, speciaal voor kozijnschroeven. Kozijn schroeven voor kunststof kozijnen of aluminium kozijnen hebben een platte kop en kozijn schroeven voor houten kozijnen hebben een cilindrische kop.

Hoe diep schroef ik de kozijnschroef?

Als vanzelf schroef je een kozijnschroef bij gebruik helemaal in het kozijn. Het is alleen wel van belang om de juiste lengte te kiezen voor de kozijnschroef die je gaat gebruiken. De inschroefdiepte hangt af van het materiaal waar je het kozijn aan wilt bevestigen. In zachtere materialen is het van belang de schroef dieper te bevestigen dan in hardere materialen. Dit omdat bevestigen in zachtere materialen wat meer stevigheid vergt, puur omdat het zachtere materiaal iets minder goede hechting biedt dan het hardere materiaal.

Aan de slag

Als je de juiste kozijnschroef hebt gevonden is het van belang gaten te gaan boren om de kozijnschroeven in te gaan schroeven. De gaten die geboord moeten worden moeten 10 mm dieper zijn als hoe diep de kozijn schroeven ingeschroefd gaan worden. Kozijnschroeven zijn prima in te schroeven met een accuschroefmachine. Kozijnschroeven kunnen als vanzelf een hele hoge belasting aan. Er moet immers een heel kozijn op vastgehouden worden, waar dan later ook nog een raam in geplaatst wordt. Voor het gebruik van kozijnschroeven zijn geen extra pluggen nodig. Een kozijnschroef is ook makkelijk weer te verwijderen, bijvoorbeeld bij het vervangen van een kozijn of wanneer het kozijn onderhoud nodig heeft.

Tip: www.fastarshop.nl

Related Posts

Leave a Comment