Relevante websites die je kan gebruiken voor het kopen van een huis

by admin
0 comment

Het kopen van een huis is voor een groot deel van de mensen in Nederland ontzettend spannend. Dit komt omdat dit een hoop werk is en je niet constant wilt verhuizen. Echter, als je gaat verhuizen is dit toch erg leuk, want je kunt je nieuwe woning weer geheel naar je eigen stijl en zo mooi mogelijk inrichten. Zeker als je een groter of nieuwer huis koopt, is dit een mooi doel die je in je leven hebt bereikt.

De kadastrale kaart van Nederland

Als je op zoek bent naar een geschikte woning, kan je gebruik maken van een hoop verschillende websites. Er zijn een aantal bekende websites waar je altijd op terecht kunt. Indien je al een mooie woning hebt gezien waar je meer informatie over wil hebben, kan je gebruik maken van de digitale kadastrale kaart. Je kunt op de kadastrale kaart informatie over de woning achterhalen die je mogelijk niet op de verkoopsite kunt vinden. Voor sommige informatie op de site zal je echter wel geld moeten betalen.

Wat kun je gratis te weten komen via de kadastrale kaart?

Informatie die je gratis kunt verkrijgen via de kadastrale kaart is allereerst het perceel oppervlak. Daarnaast zal je ook de gemeentecode, de sectie en het nummer van de woning kunnen vinden. Tot slot kan je ook gratis achterhalen wanneer de laatste wijziging in de woning plaat heeft gevonden.

Wat kun je tegen een betaling te weten komen via de kadastrale kaart?

Naast de gratis te verkrijgen informatie over de woning, zijn er nog een aantal andere dingen die je tegen betaling ook kunt achterhalen via de kadastrale kaart. Om te beginnen kan je kiezen voor een maatvoering pakket. Met dit pakket kan je alle maten op het perceel achterhalen, dit is inclusief de aangepaste maten bij verbouwingen en andere aanpassingen aan de woning. Naast een maatvoering pakket, kan je ook kiezen voor een woning taxatierapport. In dit rapport kun je vinden van de momentele waarde van de woning is.

Nog meer informatie die je tegen betaling kunt achterhalen via de kadastrale kaart

Ook is het wellicht handig om op de hoogte te zijn van de verkregen vergunningen binnen tweehonderdvijftig vierkante meter van de woning. Deze informatie van altijd tot zes weken gelden is terug te vinden in het vergunningen rapport. Verder kun je ook het kadastrale kaart rapport aankopen tegen een betaling. Hiermee krijg je toegang tot streetview foto’s in de omgeving en een omgevingskaart. Ook kun je luchtfoto’s van het desbetreffende en omliggende perceel vinden. Eigendomsinformatie is een ander pakket dat je kunt kopen via de kadastrale kaart. Dit is een uitgifte met de meest recente eigendomsakte. Tot slot kun je via de kadastrale kaart ook hypotheekinformatie achterhalen. Hier vindt je de meest recente hypotheekakte. Kortom, je kunt erg veel informatie over de woning en de omgeving achterhalen via de kadastrale kaart. Hierom is dit erg handig om te gebruiken bij het kopen van een huis.

Related Posts

Leave a Comment