Kijk jij al jaren tegen dezelfde vloer aan? Of heb jij een nieuwbouwhuis gekocht en is het tijd om de vloer uit te kiezen? Dan kun jij vast bevestigen dat het aanbod aan verschillende soorten vloeren ontzettend groot is. Je komt allerlei soorten vloerbedekking tegen met elk zijn voordelen en nadelen. Om jou een handje te helpen, hebben wij alle verschillen op een rijtje gezet. Zo kun jij straks gemakkelijk een keuze maken!

Laminaat 

Een van de meest populaire vloersoorten in Nederland is toch wel laminaat. Vooral als je op zoek bent naar een goedkope vloer, kom je snel bij dit soort uit. Daarnaast is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Het is gemakkelijk te onderhouden en zeer geschikt voor mensen met allergieën. Ook als je gaat verhuizen is het gemakkelijk mee te nemen, doordat ze simpelweg aan elkaar geklikt zitten. Een nadeel aan laminaat is dat het na loop van tijd volledig moet worden vervangen en dat beschadigingen minder makkelijk kunnen worden weggewerkt. 

PVC

Dat de keuze steeds vaker op PVC valt, heeft verschillende redenen. PVC is verkrijgbaar in stroken en tegels, en je kunt bijna iedere kleur wel kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een PVC betonvloer, of een PVC houtlook. Een ander groot voordeel aan PVC is dat het geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Onthoud wel dat een PVC vloer op een egale basis moet worden gelegd, en dus niet zomaar over een oude vloer heen kan worden gelegd. 

Tegels 

Niet alleen in de badkamer of keuken, maar ook voor de woonkamer kun je kiezen voor stenen of keramische tegels. Ze zijn ontzettend sterk, slijtvast en worden niet snel bekrast. Tegels zijn daarnaast ook verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Heb jij last van huisstofmijtallergie? Ook dan zijn tegels een zeer goede keuze. Wel zijn tegels iets minder geluidsdempend dan laminaat of PVC en kunnen de voegen na verloop vies worden. 

Betonvloer 

Een opkomende trend is het gebruik maken van betonvloeren in woonhuizen. Een betonvloer is niet kapot te krijgen en zeer gemakkelijk in onderhoud. Ook zijn er geen naden te zien, wat een tijdloos karakter geeft. Denk er wel goed aan om de vloer jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven om het zo mooi mogelijk te houden. Let er goed op dat je bij ieder materiaal de vloer egaliseren moet om de levensduur te verlengen. Zo heb jij er gegarandeerd extra lang plezier van! 

Related Posts

Leave a Comment