De beslissing om een waterontharder aan te schaffen is zo gemaakt, maar wat is de beste waterontharder voor jou? Er zijn een groot aantal soorten waterontharders en ook al maakt dat de keuze wat lastiger, je gebruikt het in je voordeel. Door bepaalde factoren in overweging te nemen en de juiste afwegingen te maken vind je dan een apparaat dat exact aansluit bij wat jouw specifieke huishouden nodig heeft. Volg het onderstaande stappenplan en je vindt vast de beste waterontharder.

  1. Is de beste waterontharder elektronisch of mechanisch?

Maak eerst de keuze tussen mechanisch of elektronisch, want daarmee wordt het aanbod al een stuk kleiner. Mechanische waterontharders werken met de druk die op het water staat en verbruiken dus geen stroom. Ze zijn goedkoper, maar hebben minder opties. Het water gaat door de filters net als het door je leidingen gaat. Elektronische waterontharders hebben wel een stopcontact nodig. Daardoor zijn ze wat duurder, maar zijn ze ook computergestuurd. Dat betekent dat je alles kunt regelen, zoals wanneer het apparaat regenereert en welke resthardheid je wilt toepassen. Zet hem op de vakantiestand en het apparaat spoelt regelmatig door zodat je vers water hebt als je terugkomt. 

  1. Welke capaciteit heb je nodig?

Voor grote huishoudens is de beste waterontharder een apparaat met een grote capaciteit. Dat komt doordat er meer water wordt verbruikt en er dus ook altijd meer zacht water beschikbaar moet zijn. Daarbij kan het goed gebeuren dat iemand de vaatwasser aan zet terwijl iemand anders net onder de douche stapt. De machine moet dit verbruik wel aankunnen. Een huishouden van 2 heeft zo’n grote machine dan weer niet nodig en heeft aan een kleiner apparaat voldoende. Kleine waterontharders hebben een capaciteit van 10 liter en grote waterontharders zetten 20 liter zacht water voor je klaar. De beste waterontharder voor jouw huishouden is niet te groot en niet te klein.

  1. Hoeveel cilinders heeft de beste waterontharder?

Een derde keuze die je moet maken is of je een waterontharder met één of met twee cilinders nodig hebt. Ook hier is dit weer afhankelijk van hoe groot je verbruik is. Voor grootverbruikers heeft de beste waterontharder twee cilinders. Deze moeten namelijk regelmatig worden gereinigd en wanneer dat gebeurt kan de machine het water niet ontharden. Wil je altijd zacht water en altijd een grote hoeveelheid tot je beschikking hebben, dan is een machine met twee cilinders een goede keuze. Mensen in kleine huishoudens stellen de beste waterontharder zo in dat deze alleen ’s nachts regenereert en hebben aan één cilinder dus voldoende.

  1. Wat is je budget?

Een laatste en zeker niet onbelangrijk punt bij het uitkiezen van de beste waterontharder is je budget. Met de bovenstaande stappen heb je bepaald welk apparaat je nodig hebt en daarna is het een kwestie deze te vinden in je prijsklasse. Er zijn A-merken en B-merken waterontharders. Doe wat onderzoek naar het merk, zodat je wel zeker weet dat je kwaliteit ontvangt. Het enige wat je nu nog moet doen is bestellen. Overtuigd? Ga dan snel naar Goedkopewaterontharders.nl!

Related Posts

Leave a Comment