De Tesla Model 3 is een volledig elektrische auto. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016 en is sindsdien een van de populairste elektrische auto’s op de markt geworden. De Tesla Model 3 is het kleine, en bovendien goedkopere, broertje, van de Tesla Model S. Met een actie radius van 500 kilometer van de long range editie lever je praktisch niet in op de prestaties t.o.v. de high end productie van Elon Musk.  De Model 3 is wordt geleverd met een reeks kenmerken die hem tot een aantrekkelijke keuze voor bestuurders maken. Die kenmerken zijn onder meer een gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem, comfortabele zitplaatsen voor maximaal vijf volwassenen, en een ruime laadruimte. De Model 3 heeft ook uitstekende veiligheidsbeoordelingen en is een van de meest efficiënte auto’s in zijn klasse. Als je een elektrische auto zoekt waarmee je lange afstanden kunt afleggen zonder te hoeven worden opgeladen, is de Tesla Model 3 een uitstekende optie.

Tesla model 3

Het opladen van de Tesla Model 3  is snel en gemakkelijk. De laadkabel van de Tesla Model 3 heeft een type 2 stekker en moet geschikt zijn voor 3 fase opladen tot een vermogen van 11kW. Het mooie aan een auto van Tesla is dat je gebruik kunt maken van het Tesla Supercharger netwerk. Hiermee laadt je je auto van leeg naar 80% vol op in slechts een klein half uurtje. Bovendien leidt jouw Tesla Model 3 je automatisch naar meest optimale route langs een Supercharger oplaadstation bij een lange route.

 

Verder beschikt de Tesla Model 3 uiteraard over de bekende Valet Mode. Hiermee zit er als het ware een begrenzer op je auto. Hij gaat bijvoorbeeld in deze stand niet sneller dan 100km/h, het dashboard kastje gaat op slot en privé gevoelige gegevens, zoals bestuurdersprofielen en locaties in het navigatiesysteem zijn niet in te zien. Tesla Valet mode is een functie waarmee bestuurders de controle over hun auto aan een parkeerwachter kunnen overdragen zonder hun sleutels te hoeven overhandigen. Om de Tesla Valet mode te gebruiken, moet de bestuurder de functie eerst inschakelen in het instellingenmenu van de auto. Zodra Tesla Valet mode is ingeschakeld, zal de auto zichzelf automatisch vergrendelen zodra de bestuurder uitstapt en de deuren gesloten zijn. Als de auto in een afgesloten ruimte geparkeerd staat, zoals een garage, zal de begeleider ook een code moeten invoeren om de deuren te ontgrendelen.

Related Posts

Leave a Comment