Thuiswerkplek inrichten

by admin
0 comment

Als het gaat om thuiswerken of waar dan ook, is een degelijke opstelling cruciaal. Een goed geplande opstelling helpt om normaliteit en productiviteit te brengen. Hoewel het in films misschien cool lijkt om mensen van bijna overal op afstand te zien werken, is dat in het echte leven niet het geval. Een verkeerde opstelling van je thuiswerkplek kan niet alleen de productiviteit belemmeren, maar kan ook de gezondheid en het werkleven negatief beïnvloeden. Hoe kun je dit het beste inrichten zodat je dit kunt voorkomen? 

Ergonomische bureaustoel

De inrichting van jouw thuiswerkplek kan geen ergonomische bureaustoel missen. Omdat je veel tijd op een zittende manier doorbrengt, is het verstandig om eerst te investeren in een comfortabele, ergonomische stoel. Deze stoelen voorkomen rugklachten vanwege hun enorme lendensteun. De wetenschap beveelt zelfs aan om een ergonomische bureaustoel te gebruiken, omdat tijdens onderzoeken werknemers op een ergonomische stoel gedurende de dag minder negatieve symptomen rapporteerden dan degenen die daar geen gebruik van maakten. 

Ergonomisch toetsenbord

Investeren in goede apparaten is noodzakelijk voor een goede thuiswerkplek, zeker in een toetsenbord. Specifieker gezegd, een ergonomisch toetsenbord. Je gebruikt je handen en pols continu, dus om goed te kunnen blijven functioneren is het van groot belang om een goed toetsenbord te hebben. Als je polsen en handen voor een lange tijd in een ongemakkelijke houding werken, loop je het risico het Carpaal Tunnel Syndroom te krijgen.

Tip: Kijk voor inspiratie voor een goede thuiswerkplek op Officetopper.com.

Een goed systeem

Dit spreekt voor zich, toch? Je systeem moet het werk wat je doet wel aankunnen. Een slechte computer kan je niet alleen vertragen, maar ook je geduld op de proef stellen en de productiviteit daardoor nog verder verlagen. Houd daarom je systeem up-to-date en opgeruimd.

Het bureau

Er zijn meerdere redenen om in een goed bureau te investeren, maar de belangrijkse blijft je gezondheid. Een bureau die in hoogte verstelbaar is, is ideaal voor je thuiswerkplek. Continu zitten is natuurlijk slecht voor de gezondheid!

Een andere reden is om het leuk te houden! Soms kan werk namelijk een beetje saai worden, maar zelfs de kleinste dingen kunnen je motiveren om sterk te blijven en de dag door te komen. Omdat het per definitie ‘werk’ is, zit je waarschijnlijk veel tijd aan je bureau vastgeplakt. Investeer in een bureau dat niet alleen voldoet aan een gezonde thuiswerkplek, maar ook een bureau dat je simpelweg niet knut weerstaan! 

Verlichting

Goede verlichting is heel belangrijk, maar onthoud wel dat het een setup voor jou is, niet voor tientallen mensen die je misschien op kantoor bij elkaar hebt. Daarom is het goed als de kracht van het licht beperkt is (zacht licht). Zacht licht is beter omdat het een vredige en zachte sfeer creëert. Dit helpt stress te verminderen en stelt je op je gemak om effectief en efficiënt te werken. Echter is er ook een “maar”…

Wees ook geadviseerd om niet te investeren in te zacht licht, omdat dit ook negatieve effecten kan hebben. Het is absoluut niet aan te raden om te werken in slecht verlichte omstandigheden omdat dit de ogen belast, vermoeidheid en hoofdpijn verergert en een wazig zicht kan veroorzaken. Zorg er dus voor dat je bij het kiezen van verlichting de “sweet spot” weet uit te kiezen!

Related Posts

Leave a Comment