Tips voor de perfecte inrichting van je slaapkamer

by admin
0 comment

In de slaapkamer wil je rust creëren en het hoort een plek te zijn waar je je fijn voelt. Sinds de corona crisis is de slaapkamer meer dan ooit een plek geworden die je moet koesteren. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je aan de slag kunt om jouw slaapkamer op de perfecte manier in te richten! Wij geven je namelijk drie tips waar je op moet letten. 

Het bed

Het bed is natuurlijk het belangrijkst in de slaapkamer. Ten eerste zul je de keuze voor een bed zelf moeten maken, waarna je een plaats voor het bed zult moeten gaan vinden. Vaak heb je in een slaapkamer niet veel mogelijkheden om het bed neer te zetten, maar let vooral op de volgende factoren:

  • Om meer rust te creëren zorg je dat het bed met het voeteneind naar de deuropening staat;
  • Zorg ervoor dat je aan allebei de zijkanten genoeg ruimte hebt voor een nachtkastje;
  • Het liefst heb je in bed het mooiste uitzicht van de slaapkamer. Houd er dus rekening mee dat je naar buiten kunt kijken vanuit bed.

De plaats van het bed in je slaapkamer kan de kamer maken of kraken. Probeer vooral verschillende opties uit en kijk na een aantal weken of een andere plek voor het bed toch niet beter zou zijn.

Verschillende soorten kasten

Nachtkastjes, kledingkasten, ladekast en een linnenkast: sommigen hebben het allemaal in de soms o-zo kleine slaapkamer staan. Om te voorkomen dat de slaapkamer overvol raakt kun je het best alles in één of twee kasten plaatsen. Kies één wand voor een grote kast waarin jouw kleding en linnen allemaal past en plaats naast het bed een plank in plaats van een massief nachtkastje. Op een plank kun je precies kwijt wat je nodig hebt in de nacht, maar het geeft meer openheid en rust aan je slaapkamer dan een massief nachtkastje. Wil je een keer wat anders en ben je een netjes persoon? Dan kun je de grote kast ook vervangen door een open kast. Dit is een kast zonder deuren en geeft jouw slaapkamer een moderne uitstraling. 

Accessoires in je slaapkamer

Vaak worden accessoires in de slaapkamer vergeten. Je slaapt er tenslotte alleen toch? Niets is minder waar. Je slaapkamer is het eerste wat je ziet in de ochtend en het laatste wat je ziet als je naar bed gaat. Het is dus belangrijk dat deze kamer de uitstraling heeft die jij zo fijn vindt! Door bijvoorbeeld een droogbloemen boeket op de vensterbank te plaatsen geef jij kleur en sfeer aan de slaapkamer, zonder dat je iedere week een nieuwe boeket moet aanschaffen. Door op een slimme manier accessoires in je slaapkamer neer te zetten zorg je voor gezelligheid en rust tegelijkertijd. 

Na het lezen van dit artikel heb je net weer even een andere kijk op het inrichten van je slaapkamer dan normaal. Ga jij ook gelijk droogbloemen bestellen voor in je slaapkamer? Wij in ieder geval wel!

Related Posts

Leave a Comment