Tips voor het planten van bloembollen

by admin
0 comment

Bloembollen. Ze zorgen voor de leukste kleurtjes en een beetje vrolijkheid, op het moment dat de donkere winter nog maar amper voorbij is. Bloembollen zijn dan ook een aanrader voor in ieders tuin. Hoe je ze plant? Dat leggen we je hieronder uit

Twee soorten bollen

Er zijn twee soorten bloembollen: bloembollen die in het voorjaar bloeien (zoals narcissen, krokussen en blauwe druifjes) en bloembollen die in de zomer bloeien (zoals dahlia’s, anemonen en gladiolen). De bloembollen die in de zomer bloeien kun je in het voorjaar planten. De bollen die in het voorjaar bloeien moet je echter al in de herfst planten, liefst nog voordat de eerste vorst is gevallen. 

De locatie

Wat betreft de locatie zijn bollen erg makkelijk om te planten. Je kunt ze namelijk vrijwel overal planten. Zet ze in potten, in de borders of plant ze onder het gazon, zodat je gazon lekker opfleurt wanneer ze uitkomen. Met de bollen kun je ook leuke patroontjes maken.

Stappenplan voor het planten van bloembollen

  1. Haal even een hark door de grond en maak de aarde even goed los. Meng vervolgens de aarde met wat potgrond van bijvoorbeeld Warentuin.
  2. Voor de grote bollen moet je even een gat in de grond maken, bijvoorbeeld met een schepje. Graaf het gat ongeveer twee keer zo diep als de bol hoog is. Voor de kleinere bollen kun je simpelweg een gleuf in de grond maken en ook voor de bollen van begonia’s en dahlia’s hoef je geen diepe gaten te graven, deze moeten namelijk vlak onder het oppervlak geplant worden.
  3. Als je de aarde over de bol hebt gedaan en lichtjes aan hebt gedrukt, kun je de bol nog even wat water geven. Zo kan deze gelijk goed groeien.

Leuke tip

Plant op één plek bollen met verschillende bloeitijden. Op die manier is het nooit leeg op die plek en kun je altijd genieten van de meest vrolijke kleuren.

Related Posts

Leave a Comment