Verhuizen naar een nieuw huis is een spannende en stressvolle ervaring. Een van de grote beslissingen die je dient te nemen is welk type vloer je in je nieuwe huis wilt installeren. Als je op zoek bent naar duurzaamheid, stijl en betaalbaarheid, dan zijn betonnen vloeren zeker het overwegen waard. Hier zijn vijf tips voor als je op zoek bent naar een betonnen vloer.

Ken de verschillende soorten betonvloeren

Er zijn verschillende soorten binnen- en buiten-betonvloeren beschikbaar, waaronder gestempeld beton, gekleurd beton, gepolijst beton en epoxy coatings. Elk type heeft zijn eigen unieke look en feel, dus het is belangrijk om de verschillen tussen hen te begrijpen alvorens een beslissing te nemen. Gestempeld beton geef je de uitstraling van steen of hout zonder te leggen individuele tegels of platen, terwijl gekleurd beton creëert een unieke gemarmerd effect dat elke kamer kan geven een elegante touch. Gepolijst beton biedt een glanzende afwerking die echt kan fleuren elke ruimte, terwijl epoxy coatings zijn mooi voor gebieden waar er zwaar voetverkeer of andere slijtage op de vloer.

Denk na over je budget

Net als bij elke grote aankoop, is het belangrijk om je budget te overwegen bij het kiezen van een nieuw type vloer. Betonnen vloeren zijn meestal betaalbaarder dan andere soorten vloeren zoals hardhout of tegels; maar afhankelijk van het soort afwerking dat je zoekt (bijv. gestempeld vs gebeitst) en de grootte van je project, kunnen de kosten nog steeds snel oplopen. Doe wat onderzoek online om een idee te krijgen van hoeveel verschillende soorten afwerkingen kosten en zorg ervoor dat je factor dit in je totale budget bij het winkelen rond voor citaten van aannemers.

Onderzoek lokale aannemers

Als je eenmaal hebt besloten over het type afwerking die je wilt voor je betonnen vloeren, is het tijd om te beginnen met het onderzoek naar lokale aannemers die gespecialiseerd zijn in die bepaalde afwerking. Zorg ervoor dat je reviews van eerdere klanten te lezen en bekijk hun portfolio indien mogelijk, zodat je een idee van hun werk kwaliteit te krijgen voordat je je verbinden tot het inhuren van hen voor je project.

Check de garanties

De meeste gerenommeerde aannemers bieden een soort van garantie op hun werk; zorg ervoor dat je dit vraagt voordat je een contract ondertekent, zodat je weet wat voor soort dekking is inbegrepen mocht er iets misgaan met je nieuwe vloeren langs de lijn. Dit kan je veel geld besparen aan reparatie- of vervangingskosten als er in de jaren na de installatie iets zou gebeuren.

Hou rekening met onderhoudsvereisten

Net als bij elk ander type vloermateriaal, vereist het schoon en in goede conditie houden van je nieuwe betonnen vloeren regelmatig onderhoud en bijwerking na verloop van tijd; dit omvat zaken als regelmatig dweilen en om de paar jaar kit aanbrengen, afhankelijk van het gebruik in verschillende kamers in het huis. Wees van tevoren voorbereid door te onderzoeken wat voor soort onderhoud nodig zal zijn op basis van welke soort(en) afwerkingsmaterialen werden gebruikt tijdens de installatie – op deze manier zullen er geen verrassingen zijn langs de lijn.

Conclusie

Het installeren van nieuwe betonnen vloeren kan een mooie manier zijn om stijl en waarde toe te voegen aan je huis zonder dat het je een vermogen kost; het is echter belangrijk om wat onderzoek vooraf te doen, zodat je weet welk type (s) van afwerking zou het beste werken voor je specifieke behoeften, alsmede onderzoek naar lokale aannemers die gespecialiseerd zijn in die specifieke afwerking om kwaliteit resultaten te krijgen tegen een betaalbare prijs punt. Met deze vijf tips in gedachten tijdens het winkelen rond voor citaten van verschillende bedrijven, het vinden van precies de juiste vloer optie moet geen probleem zijn. 

Bron: Lucon

Related Posts

Leave a Comment